Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Başkanı İddialı: Kripto Paraların Yüzde 80’i Farklı Bir Kategoride!

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Behnam, kripto para pazarının %70-80’inin emtia olarak sınıflandırılması gerektiğini öne sürdü. 

Fox Business muhabiri Eleanor Terrett 10 Temmuz günü yaptığı paylaşımda, CFTC Başkanı Behnam’ın Bitcoin ve Ethereum hakkındaki emtia açıklamalarına yer verdi.

Illinois mahkemesinin Bitcoin ve Ethereum hakkındaki kararına işaret eden Behnam’ın “emtia oldukları kanıtlandı” açıklamaları dikkat çeken noktalar arasında yer aldı.

Mahkeme temmuz ayının başında CFTC’nin lehine karar vererek kripto paralar üzerinden saadet zinciri işleten Oregonlu bir kişi ve şirketine 120 milyon dolardan fazla ceza ödemelerini emretmişti. Bu kararda kripto paralar emtia olarak nitelendirildi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile CFTC arasında uzun süredir Bitcoin ve Ethereum’un menkul kıymet mi yoksa emtia mı olduğuna dair bir tartışma süregeliyordu.

Terrett’in aktarımına göre Behnam, kripto para pazarının %70-80’inin menkul kıymet olmadığını dile getirdi.

Senatörlerden cevap var

Behnam’ın bu söylemlerine karşı yanıt veren Sherrod Brown, CFTC’nin önceki kripto dolandırıcılıklarından neler öğrendiği sorusunu yöneltti. Cory Booker ise “Bizim işimizi yapmayı SEC ve CFTC’ye bıraktık ve piyasa hala suistimallerle dolu.” diyerek sert çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!