Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in En Küçük Eyaletinden Kripto Para Dolandırıcılarına Karşı Ortak Bildiri

Çin’in en küçük eyaleti Hainan’daki yöneticiler, yatırımcıları sahte kripto para, ICO reklamlarıyla dolandıran şahıslara yönelik daha sıkı önlemler alınacağını açıkladılar. Kripto para yatırımcılarının, bu gibi risklere karşı daha dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Hainan Yerel Finansal Gözetim Bürosu, Çin Merkez Bankası Haikou Şubesi, Hainan Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Bürosu, Hanan Siber İşler Komisyonu Ofisi, Hainan Yerel Kamu Güvenliği Departmanı ve Hainan Yerel Piyasa Denetleme İdaresi, perşembe günü kripto paraları yasa dışı şekilde kullanan kuruluşlara karşı ortak bir bildiri yayımladı.

Yasa dışı faaliyetlere karşı önlemler alınacak

Yapılan açıklamada Hainan’da yasa dışı bir şekilde kripto para üreten, bunlar üstünden finansal faaliyetler yürüten kurum ve şahıslara karşı daha sıkı önlemler alınacağı belirtildi.

Çin’de yasa dışı kripto para faaliyetleriyle daha sıkı şekilde mücadele edileceği, geçen ay önce 3 farklı derneğin ardından Çin Devlet Konseyinin yaptığı açıklama ile duyurulmuştu.

Perşembe günü paylaşılan ortak bildiride banka ve genel olarak finansal kuruluşların, kripto paralara yönelik trading, clearing, mutabakat gibi hizmetler veremeyeceği hatırlatıldı. Bu mesaj, finansal kuruluşlara 2013 yılında getirilmiş yasağın tekrarı niteliğinde.

Yatırımcılara kazanç garantisi veriyorlar

Bazı örgütler, geliştirdikleri sahte kripto para projelerinin reklamını yaparak insanların parasını çalabiliyor. Hainan’daki otoriteler, özellikle “para kazanma garantisi vadeden” kripto para projelerine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladılar.

Bu dolandırıcıların, insanları kandırmak için “(Bu kripto paranın) değeri yükselir ama düşmez.”, “Kısıtlı yatırım süresi”, “Yüksek getiri, düşük risk” gibi sloganlara başvurduğu aktarılıyor. Sina’nın haberine göre saadet zincirine benzer şekilde işleyen bu projeler, yatırımcıların şu ana dek büyük miktarlarda mali kayıp yaşamasına yol açtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!