Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sichuan’da Bitcoin Madenciliği İçin Düzenlenen Seminerde Ne Oldu?

Çin’in Sichuan bölgesindeki yerel yöneticiler, 2 Haziran’da Bitcoin ve kripto para madenciliğinin geleceğini görüşmek için sektörden bazı temsilciler ile bir araya geldi. Seminerin kripto para camiası adına olumlu geçtiği aktarıldı.

Ulusal Enerji İdaresinin 25 Mayıs’ta duyurduğu seminer, Jiemian’ın haberine göre çarşamba günü sabah saatlerinde gerçekleşti. Katılımcılar arasında Devlet Elektrik Şebekesi ile Sichuan Enerji Endüstrisi Yatırımı Grubu gibi kuruluşlardan temsilciler yer aldı.

Çin Devlet Konseyi, geçtiğimiz ay Bitcoin ve kripto para madenciliği ile tradingine karşı sıkı önlemler alınacağını açıklamıştı. 2 Haziran’da gerçekleşen seminerde kripto para madenciliğini tamamen yasaklamanın, Sichuan’ın su ve enerji kaynaklarını nasıl etkileyebileceği tartışıldı.

Katılımcılar arasında fikir alışverişi yapıldı

Konuyla ilgili bilgi sahibi isimlere dayandırılan habere göre seminer sırasında Sichuan’daki elektrik kuruluşlarının Bitcoin ve kripto para madenciliği ile ilgili görüşleri alındı. Aktarılanlara göre bir katılımcı, Sichuan’ın hidroelektrik bakımından zengin olduğunu ve bölgedeki hidroelektrik şirketlerinin zaman tam kapasitede çalışmadığını söyledi.

Habere göre seminerde üstünde durulan noktalardan biri, enerji tüketimiyle ilgili bir karar alınmadan önce bunun hem toplumsal hem ticari etkilerinin göz önünde bulundurulması gerektiği oldu. Kripto para madenciliğinin, toplumu ve enerji şirketlerini olumsuz yönde etkilememesi gerektiği düşünülüyor.

“Bitcoin madenciliğine olumlu yaklaşıyorlar”

Seminerde görüşülen konuların, fikir alışverişinden öteye gitmediği ve herhangi bir uygulama kararı alınmadığı belirtiliyor. Sino Global Capital’ın iletişim ekibinden Sally Wang, bugün sabaha karşı yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“(Seminerin sonunda), kripto para madenciliğinin Sichuan’da nasıl regüle edileceği ile ilgili herhangi bir karar alınmadı. Sektörün içinden isimlere göre seminere katılanlar, üst düzey yetkililer değildi. […] Çin’de politikalar tepeden inme belirlenir. Sichuan’daki gibi yerel yönetimler ne derse desin, sonunda merkezi hükümet izlenir.”

Katılımcılar, düzenlenen görüşme ile ilgili resmi bir açıklamada bulunmazken, HashKey Hub’ın pazarlama müdürü Molly, seminer hakkında şöyle konuştu:

“Sichuan’daki görüşmeye katılan bir arkadaşım, her şeyin yolunda olduğunu söylüyor. Yerel yetkililer, Bitcoin madenciliğine karşı hala olumlu bir tavır sergiliyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!