Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paribu Zilliqa’yı (ZIL) Listeleyeceğini Duyurdu

Kripto para borsası Paribu, yatırımcıların perşembe günü saat 13:00 itibarıyla Zilliqa (ZIL) ile alım-satım yapabileceklerini duyurdu. Paribu’da halihazırda hesabı olan kullanıcılarınsa cüzdanlarına önceden ZIL göndermeye başlayabileceği belirtildi.

İstanbul merkezli kripto para borsalarından Paribu, mayısın sonunda Manchester City fan token‘ı ile Band Protocol’ü listeledikten sonra Zilliqa’yı (ZIL) da borsaya eklediğini açıkladı. En büyük 70 kripto paradan biri olan ZIL’in fiyatı, CoinGecko’ya göre 24 saat içinde %17,9 oranında artış gösterdi.

24 saatte 478 milyon dolarlık ticaret hacmi bulunan Paribu, hacminin %51’inden fazlasını Dogecoin’den alıyor. Borsadaki güncel verilere DOGE ve Türk lirası paritesinde 582.3 milyon DOGE (246 milyon dolar) değerinde hacim bulunuyor. Paribu kullanıcıları, ZIL’i de Türk lirası paritesi ile alıp-satabilecekler.

Kısaca: Zilliqa (ZIL) nedir?

Singapur merkezli bir blockchain projesi olan Zilliqa, 2017 yılında kuruldu. Onu ön plana çıkaran şey, sharding olarak bilinen yöntemi kullanıyor olması. Bu yöntem, blockchaindeki işlemleri onaylayan düğümleri “shard” olarak bilinen parçalara ayırıyor; bu shardlar “mikroblok” olarak bilinen blokları onaylıyor ve bunlar daha sonra tek bir blok oluşturacak şekilde bir araya geliyor. Bu süreç, işlem hızını artırmak için kullanılıyor.

Ocak 2018’de düzenlediği ICO’yla yaklaşık 22 milyon dolarlık Ethereum toplayan Zilliqa, ZIL olarak bilinen tokenını önce Ethereum ağında üretti, Ocak 2019’daysa kendi mainnet’ine geçiş yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!