Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Yatırımcılar ICO Yasağını Delmek İçin Wechat Aracılarını Kullanıyor

Raporlar, birçok Çinli kripto para yatırımcısının Wechat üzerinde ulusun yasaklayıcı kripto para düzenlemelerini atlatmak ve ICO’lara doğrudan erişmek için işlemleri uygun hale getirebilecek aracı ajanslar aradığını iddia etti.

ICO Token Aracı Kurumları, Çinli Yatırımcıların Yasağı Bay-pas Etmelerine Olanak Tanıyor

South China Morning Post’a göre, Çin’in ICO yasağı, yatırım yapmak isteyen Çinli yatırımcılara aracılık hizmeti veren bir ajans endüstrisine yol açtı.

Kripto para aracılarının, popüler sosyal mesajlaşma uygulaması Wechat ile hizmetlerini tanıttığı ve hizmetleri için önemli bir prim ödendiği belirtiliyor. Örneğin bir ajans, Hui Tian Ce Blockchain, sunduğu hizmetler vesilesiyle ICO’lara yapılan yatırımların yüzde onundan fazlasını komisyon olarak alıyor. Ajansın bir temsilcisi, müşterilerin Ethereum’u kullanarak tüm ödemeleri önceden yaptığını belirtiyor.

Çinli yatırımcılara token satışlarını artırmak için onların ICO erişimlerine yardımcı olma konusunda uzmanlaşan Hong Kong merkezli bir pazarlama firması Dragonsocial, Wechat’te “kripto para toplulukları” olarak tanımladığı sistemlerin gelişmesine de kaynak ayırdı.

ICO Aracı Kurumları Wechat’e Reklam Verdi

Dragonsocial’ın operasyon yetkilisi Cao Ming Xiu,

“Geçtiğimiz yıl, çok sayıda şirketin henüz ortamda oldukça sınırlı sayıda yatırımcı varken ICO’lar başlattığını gördük. Onlara bir hizmet vermenin zamanının geldiğini düşündük.”

şeklinde konuştu.

Cao Ming Xiu, Dragonsocial’ın hizmetlerinin meşruluğunu savundu:

“Çin’de insanların büyük WeChat grupları üzerinden reklam yayınladıkları birçok vaka vardı, ama bu Çin yönetmeliklerine aykırı ve biz bunu yapmıyoruz. Aksine, yaptığımız şey bir topluluk inşa etmek. Müşterilerimizi ve onların ICO’larını gruplar halinde tanıtmıyoruz, bunun yerine bunları tartışıyoruz.”

Cao, Çin anakarasında ICO tartışmalarının sürdürüldüğü 20.000’den fazla Wechat grubunun bulunduğunu tahmin ediyor. Dragonsocial’ın büyümeden sorumlu yöneticisi Raymond Lam ise “Bazı grupların yüzlerce üyesi var.” diyor ve ekliyor: “Onların küçük bir yüzdesini çalışanlarımız oluşturuyor ve konuşmalara öncülük ediyorlar. Bu, üyelerin bazı yeni projeleri tartışmalarına yardımcı oluyor.”

Yasaklar Mantıksız

Hong Kong Blockchain Society başkan yardımcısı Emil Chan, ICO endüstrisinin hızlı dinamizmi ile birlikte Çin’in kripto para yasağını tam olarak uygulamakla ilgili zorlukların, çevrimiçi kripto para birimi aracılarının denetim altına alınmasını üstesinden gelinemeyecek bir görev haline getirebileceğine inanıyor:

“Düzen dışı tüm satıcıları yasaklamanın hiçbir yolu yoktur: Eğer bir tanesini kapatırsanız, yeni bir tanesi kurulur. Talep olduğunda, arz da olacak. Yapılacak kazanımlar varsa, insanlar risk alacaklardır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment