Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Kripto Para Borsaları ABD Bankacılık Krizi ile Sarsıldı: Yarı Yarıya Likidite Kaybı

ABD’de yaşanan bankacılık krizi kripto para borsalarında ciddi likidite düşüklüklerine neden oldu.

Dijital varlık veri sağlayıcısı Kaiko 13 Mart tarihinde yayınladığı araştırma raporunda, geçtiğimiz günlerde ABD hükümeti tarafından kapatılan Silicon Valley Bank (SVB) ve Signature Bank nedeniyle USD ödeme kanallarında meydana gelen dengesizliğin kripto para borsalarında likidite kayıplarına neden olduğunu ortaya koydu. Veriler, incelenen borsalar arasında en yüksek likidite kaybı %74 ile Gemini’de gerçekleştiğini gösterirken Binance’in yaşananlardan çok fazla etkilenmediği dikkat çekti.

En büyük 10 kripto para borsasından toplamda %52’nin üzerinde likidite kaybı yaşanırken Binance’in ABD iştiraki Binance.US’de %29,4 ve ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’de %50,1 likidite kaybı meydana geldi.

Hafta sonu likidite bakımından düşüş yaşayan borsalarda anormal fiyat hareketleri de görüldü. Özellikle Binance’in geçmişte liste dışı bıraktığı ancak mevcut durumlar nedeniyle tekrar listelediği BTC/USDC işlem çiftinde anlık fiyat 50.000 dolar seviyesine kadar yükseldi.

Öte yandan çöküş haberleri sonrası borsaları terk eden likiditenin kayda değer bir kısmı ABD Başkanı Joe Biden’ın açıklamaları sonrasında geri döndü. Piyasa derinliği 13 Mart tarihi itibariyle 125 milyon doların üzerinde bir likidite girişiyle %30 artış gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!