Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 2.0 İçin Güven Veren Açıklama: Lansman Tarihinde Gecikme Olmayacak

Toplam piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH), büyük bir FOMO ile aynı boyutlarda bir belirsizlik ikileminde kaldı. Bitcoin (BTC) fiyatı 18.500 dolar seviyelerine kadar çıkarken ETH’nin an itibarıyla 475 dolardan işlem görüyor olması, ETH 2.0 belirsizliği ile ilişkilendiriliyor. Ancak sektörün en eski kripto para hizmet sağlayıcılarından olan Bitcoin Suisse, ETH 2.0 ile ilgili güven veren bir açıklamada bulundu.

Bitcoin Suisse tarafından yayınlanan bildiride, Ethereum 2.0 ağının ilk gününden itibaren staking desteği sunulacağı vurgulandı. Ethereum 2.0’ye geçiş tarihi 1 Aralık olarak duyurulsa da yeterli ETH stake oranına ulaşılmaması gibi bir risk bulunuyor.

Ethereum 2.0 tarihinde gecikme olacak mı? 

Basın saati itibarıyla 102.496 ETH, yeni ağa geçiş için stake edilmiş konumda. Yeni ağa geçilmesi ile beraber Ethereum’un konsensüs modeli iş ispatı yerine, varlık ispatına dönüşecek. Bu da madencilere dayalı sistemi ortadan kaldırıp, ağ onaylayıcılarını ortaya çıkartacak. Her bir ağ onaylayıcısı da şu an madencilerin elde ettiğine benzer şekilde işlem onaylayarak gelir elde edebilecek.

Ancak bunların olması için belirlenen tarihe kadar 420.000’den fazla ETH’nin daha stake edilmesi gerekiyor. Bunun 1 Aralık tarihine yetişmeyeceği yönünde iddialar olsa da Bitcoin Suisse farklı bir açıklama yaptı. Kripto para hizmet sağlayıcısı, Noel öncesinde Ethereum 2.0’nin lansmanının gerçekleşeceğini düşünüyor. Bu da 25 Kasım tarihinin öncesine denk gelmekte. Yani Bitcoin Suisse uzmanları ilk olarak belirlenen 1 Aralık tarihinde erteleme olmayacağını ima etmekte.

32 ETH şartı ortadan kalktı 

Bitcoin Suisse yetkilileri bunu “2020 yılında kripto para sektöründeki en önemli olaylardan birisi” olarak tanımlamakta. Şirket normalde ağ onaylayıcısı olmak için gereken 32 ETH limitini ise şart koymayacağını duyurdu. Bu da daha küçük çaplı yatırımcıların da ağ onaylayıcısı olabileceği anlamına geliyor. Ancak yaklaşık olarak 2 yıla yakın süreceği tahmin edilen kilit süresinin uygulanıp uygulanmayacağı bilinmiyor.

Bitcoin Suisse’nin düşük miktarda ETH’ye sahip yatırımcıları bir araya getirerek 32 ETH limitinin altında staking hizmeti verebileceği tahmin ediliyor. Bu da her halükarda Ethereum 2.0 tam anlamıyla hayata geçirilene kadar yatırımcıların ETH’lerini çekemeyeceği anlamına geliyor. Çekenleri ise fonlarının yarısına yakınını kaybetme cezası bekliyor.

Ancak bugün Dubai merkezli bir yatırım şirketinin Ethereum 2.0 lansmanı için 10 milyon dolar destek sunması da 1 Aralık tarihine yönelik beklentileri arttırdı. Tarihin kesinleşmesi ve stake oranının artması, ETH fiyatını da hareketlendirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!