Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) Fiyatındaki Düşüş Nerede Son Bulacak? İşte Önemli Seviyeler

Ethereum (ETH) fiyatı da Bitcoin fırtınasına yenik düştü ve bir anda 600 dolar bandından 486 dolar seviyesine kadar geriledi. Gün içerisinde oldukça volatil bir görüntü çizen ETH, Bitstamp kripto para borsasının verilerine göre 3 kere 500 dolar altına inip yeniden yukarı çıkmayı başardı. Peki ETH fiyatının önümüzdeki günlerdeki teknik görünümü ne durumda ve yatırımcıların dikkat etmeleri gereken seviyeler hangileri?

ETH, 300 dolar bandına mı gidiyor? 

Aslında şu an için ETH fiyatının tamamen Bitcoin’in hareketlerine bağlı olduğu söylenebilir. Tecrübeli kripto para analisti Mayne of Tether, Twitter üzerinden yayınladığı gönderisinde de buna vurgu yaptı. Analist, günlük destek seviyesine yaklaşıldığını ve BTC’nin hareketlerine göre ETH’nin 200 doların tepe noktalarına kadar gerilediğinin görülebileceğini belirtti.

Bitcoin’in düşmeye devam etmesi durumunda, 200 dolar ile 300 dolar arasında gidip gelen bir ETH öngören Mayne, bu seviyelerden “alım yapın” ifadesi ile görüşünü belli etti.

Mayne bunun devamındaki tweet ve grafiğinde ise “şu an için daha düşük seviyelere düşüş” beklediğini ima etse de 570 doların üstünün görülmesi ile yeniden 800 dolar yolculuğunun başlayabileceğini belirtti.

Türkiye’nin önde gelen analistlerinden Erhan Ünal ise hem Ethereum hem de altcoinler için “0 sıkıntı” seviyesini açıkladı. Ünal’a göre Ether fiyatı 500 doların üzerinde kaldıkça, altcoinler için sorun yaşanması muhtemel değil.

ETH fiyatı için kritik seviye: 500 dolar 

Şu an aslında hem Ünal’ın hem de Mayne’in 500 dolar noktasına işaret ettiği görülüyor. ETH/USD paritesinin tam olarak bu seviyenin etrafında volatil bir görüntü çizdiği söylenebilir. 485 dolara kadar gerileyen ETH, basın saati itibarıyla ise yeniden 500 doların üstüne çıktı ve direnmeyi sürdürüyor.

Tecrübeli analist Rookie ise net bir seviye belirtmese de “düşüşün bitmesine az kaldığını” düşündüğünü vurguladı. Rookie, bunun yanı sıra yatırımcılara böyle büyük düşüşlerde 1 veya 4 saatlik gibi küçük zaman aralıklarına bakmak yerine, “12 saatlik, günlük, haftalık grafiklere bakın” tavsiyesinde bulundu.

Ethereum için “temel etmenler” çok değişmedi

Ether fiyatı sert bir şekilde düşse de uzun vadede bunun yükselme şansına sahip olduğunu gösteren birden fazla etmen bulunuyor. Spencer Noon tarafından yayınlanan bu 8 maddelik “ETH yeni bir boğa piyasasına girdi“, tweet dizisi, fiyat düşüşüne rağmen hala geçerliliğini korumakta.  Ancak yine de yatırımcıların düşüş paniği, kısa vadede düşüşün biraz daha sürmesine neden olabilir.

Bu esnada bilinmeyen cüzdanlar arasında yapılan yüklü ETH transferleri de kullanıcıların dikkatini çekmekte. İlgili transferin bilinmeyen bir cüzdandan başka bir bilinmeyen cüzdana yapılması ise yatırımcıları rahatlatabilir. Genellikle kripto para borsalarına aktarılan fonların satış baskısı için kullanıldığı biliniyor.

Yine de 154.245 ETH’lik yani yaklaşık 78 milyon dolarlık transferin tam da piyasanın sert çakıldığı anda gelmesi, yatırımcıları paniğe sürüklemiş olabilir. Bugün Ethereum ağındaki tıkanıklık yüzünden Binance’in kısa süreliğine Ethereum ağı tabanlı işlemleri durdurması da paniğin ne derece  ciddi olduğunu gösteriyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!