Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Staking Mevduatları Şangay ve Düzenleyici Baskı Nedeni ile Düşüşte

Likit staking protokollerinde bulunan Ethereum (ETH) mevduatları, yaklaşan Şangay yükseltmesi ve düzenleyici baskı nedeniyle düşüş eğilimi gösteriyor.

On-chain analitik platformu Glassnode 9 Nisan tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, 12 Nisan’da yayınlanacak ve Ethereum ana ağında stake edilen varlıkların serbest bırakılmasını sağlayacak Şangay yükseltmesinin ve ABD tarafından gelen düzenleyici belirsizliklerin likit staking protokollerindeki Ethereum mevduatlarını negatif yönde etkilediğini aktardı.

Glassnode’un Etherlerin kilitli kaldığı ağ olan Beacon Chain’in ilk günlerinden bu yana Ethereum mevduatlarının staking sağlayıcılara göre dağılımını ele aldığı verilerde, Kraken, Binance ve Coinbase’in pazar hakimiyeti için yürüttüğü rekabetin zaman içerisinde net bir değişime uğradığı kaydedildi.

Glassnode, üç dev şirketin arasındaki rekabetin kazananının likit staking protokolü Lido Finance olduğuna dikkat çekerken Şangay güncellemesinin Ethereum ana ağında aktif edilmesine az bir zaman kala Ethereum mevduatlarındaki düşüşün de altını çizdi.

Platform mevduatların, güncellemenin yanı sıra düzenleyici baskılar nedeniyle de düşüş gösterdiğini belirtti. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), son zamanlarda staking ürünleri konusunda oldukça sert bir duruş sergileyerek bazı staking ürünlerinin bir menkul kıymet olduğunu öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!