Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook Söylentileri Bitmek Bilmiyor – Facebook Coinbase’i Mi Satın Alacak?

Toplulukta Facebook‘un Ocak ayında aldığı kapsamlı kripto para ve ICO yasağını hafifletmesi üzerine türlü türlü dedikodular ve söylentiler gezinmekte. Bunlardan bir tanesi Facebook’un kripto topluluğu reklamlarına dilediği gibi izin verip, kendi işine gelen projeleri yükseltmek istemesi olurken, bir diğer önemli söylenti The Independent‘tan geldi.

The Independent, Facebook’un, Coinbase’i satın almaya niyetlenmiş olabileceğini belirtiyor.

Geçen ay içerisinde Facebook, Facebook Messenger uygulamasının en üst yetkilisi ve Coinbase yönetim kurulu üyesi olan David Marcus önderliğinde bir çalışma ekibi kurmuştu. Daha önce Facebook’un Coinbase’i satın alma niyetinde olduğu dedikoduları The Economist tarafından da gündeme getirilmişti.

Uzmanlar böyle bir satın almanın Facebook’un sadece değerini ve hizmetlerini arttırmayacağını, buna ek olarak kripto para piyasalarına bir meşruluk ve tanınma katacağını ifade ediyorlar.

Teknoloji girişimcisi Oliver Isaacs, The Independent’a verdiği demeçte şunları ifade etti:

”Facebook’un Coinbase’i satın almaya yönelik bir girişimde bulunması beni şaşırtmaz. Brian Armstrong (Coinbase CEO’su) ve Coinbase ekibinin bunu kabul edip etmeyeceği ise başka bir soru.”

Coinbase olası bir satın alma hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı ancak Brian Armstrong, daha önce şirketinin kripto para kabulünün bir milyar insana ulaşması yönündeki arzusundan bahsetmişti.

Mart ayında Coinbase için yaptığı bir tanıtım videosunda şunu ifade etmişti:

”Şu an belki de 10 milyon müşteriye hizmet veriyoruz. Bu sayının dünya çapında günlük olarak kripto para kullanan bir milyar insana çıkmasını istiyoruz.”

Facebook’un 2 milyardan fazla kullanıcısı var ve bu durum Facebook’un tanıttığı sıradan bir kripto para biriminin bile, dünya üzerinde yer alan herhangi bir itibari para biriminden çok daha fazla bir erişime sahip olabileceği anlamına geliyor.

Buna ek olarak olası bir Facebook koin’i piyasada yer alan 1.500 veya ona yakın kripto para biriminden veya Bitcoin’den de daha fazla olanağa ve erişim ağına sahip olacaktır. Bunu sağlarken bir tasarruf aracı veya spekülatif yatırım olmaktan çıkıp gerçek bir para birimi olarak bile kullanılabilir.

Manchester menşeli yatırım firması olan Blackmore Group CEO’su Phillip Nunn konu hakkında şunları ifade etti:

”Eğer Google, Twitter ve Facebook gibi platformlar kendi kripto para birimini çıkartırsa bu sahip oldukları kullanıcı tabanı sayesinde büyük bir olay olabilir.”

Facebook da bu konu hakkında bir yanıt vermekten kaçınıyor ve bunun yerine şirket sözcülerinden birisinin, Zuckerberg tarafından Ocak ayında merkeziyetsiz para birimlerinin ve diğer teknolojilerin potansiyelini ele aldığı bir gönderiye yönlendirme yapıyor.

Facebook kurucusu bu gönderisini şu şekilde sonlandırmıştı:

”Bu gibi teknolojileri daha derinlemesine araştırmak ve bunları Facebook’un platformu üzerinde en iyi nasıl kullanabileceğimi bulmak istiyorum.”

Bakalım Facebook dedikoduları ne zaman ve nasıl son bulacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment