Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Altcoin Fiyatları Bu Haberlerle Yükseldi

Bitcoin ve altcoin fiyatları, haftanın ikinci gününde büyük bir düzeltme gördü. Çoğu %20’nin üstünde düşen kripto para fiyatları, dün gün boyunca gelen haberler sonrasında yükselmeye başladı. Kripto para piyasasının toplam değeri, yeniden 1.5 trilyon doların üstünde.

Dün 45.000 dolara kadar düşen Bitcoin fiyatı, tekrar 50.000 doların üstüne çıktı. Bir günde 300 milyar dolar küçülen kripto para piyasası, düşüşten önceki seviyelere gelmiş durumda. Bu toparlanmayı, birkaç farklı gelişme ile açıklamak mümkün olabilir.

Dolar zayıfladı; bitcoin ve altın yükseldi

  • İyileşme süreci henüz bitmedi: Fed Başkanı, salı günü Amerikan ekonomisinin hala tam anlamıyla iyileşmediğini açıkladı. Powell, “Ekonomik iyileşmede bitiş noktasından çok uzağız. Önümüzdeki yol belirsizliklerle dolu.” açıklamasında bulundu.

  • Tahvil getirisi düşmeye başladı: ABD’de on yıl vadeli hazine tahvilleri, haftanın başında yükselmeye başlamıştı. Bu sırada bitcoin ve altın fiyatlarında gerileme görüldü. Powell’in iyileşmeye yönelik yaptığı açıklamalar, tahvil getirilerinin düşmesiyle sonuçlandı.

  • Bitcoin ve altın fiyatları yükseldi: Bitcoin ve altın fiyatları, Powell’in açıklamaları sonrası yükselmeye başladı.  Axi’nin global piyasalar stratejisti Stephen Innes, Powell’in açıklamaları sonrasında “Altının önü hala açık.” yorumunu yaptı.

Dijital dolar hakkında konuştu

  • Dijital dolara öncelik veriliyor: ABD Merkez Bankası, geçen yıl kendi dijital merkez bankası parasını (CBDC) geliştirmek için harekete geçtiğini açıklamıştı. Powell, bunun “Yüksek öncelikli bir proje” olduğunu vurguladı.

  • Net bir karar alınmış değil: Powell, dijital dolar fikrini aktif olarak değerlendirdiklerini ancak henüz net bir karara varmadıklarını söyledi. Bunun için hem kamunun hem özel sektörün fikrinin alınacağı bildirildi. Powell, “Kendi dijital parasını çıkaran ilk ülke olmamıza gerek yok. Ama bu işi düzgün yapmalıyız.” dedi.

Bitfinex ve Tether davası sonuçlandı

  • Davada uzlaşmaya varıldı: İki buçuk yıldır devam eden Bitfinex ve Tether soruşturması, uzlaşmayla sonuçlandı. Tether’ın kripto para piyasasını manipüle etmediği açıklandı. Ancak New York Başsavcılığı, Tether’ın geçmişte ürettiği USDT’lerin bir kısmını “bire bir desteklemediği” sonucuna vardı. Bunun için, Bitfinex ve Tether’ın New York’ta faaliyet göstermesi yasaklandı ve ikiliye 18.5 milyon dolar para cezası kesildi. Bitfinex ve Tether tarafı, bunu bir zafer olarak görüp, “Bu dava artık geride kaldı.” ifadesini kullandı.

Square bitcoin rezervini büyüttüğünü açıkladı

  • Dördüncü çeyrek raporu yayınlandı: Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin şirketi Square, geçen yılın son çeyreğinde bitcoin rezervini büyüttü. Bu doğrultuda 170 milyon dolarlık daha bitcoin alımı yapıldı. Şirket rezervine 3.318 bitcoin daha eklendi.

  • İnsanlara “güç veriyor”: Square, çeyreklik değerlendirmesinde Bitcoin’e ilişkin görüşlerine de yer verdi. Bitcoin’in insanlara “ekonomik açıdan güç verdiği” ifade edildi. Jack Dorsey, konferans sırasında “daha fazla bitcoin alabileceklerinin” mesajını verdi.

Büyük yatırımcıdan destek mesajı

  • “Sağlıklı bir düzeltme”: ARK Invest CEO’su Cathie Wood, hiçbir piyasanın “sürekli yükseliş trendinde” olamayacağını söyledi. Dün Bloomberg’e konuşan Wood, Bitcoin fiyatında görülen düşüşü “sağlıklı bir düzeltme” olarak betimleyip, piyasa hakkındaki görüşlerinin hala olumlu yönde olduğunu belirtti.

  • “Harcanmaz; biriktirilir”: MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, dün CNBC’ye verdiği demeçte Bitcoin’in uzun vadede makul bir yatırım tercihi olacağını söyledi. Bitcoin’in bir para birimi değil, “dijital altın” olduğunu söyleyen Saylor; “On yıllık birikim yapmak istiyorsanız, Bitcoin alıp on yıl bekleyin.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!