Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finans Devi Revolut Kendi Kullanıcılarını ve XRP Topluluğunu Uyardı

İngiltere merkezli finansal teknoloji şirketi ve uygulaması Revolut, XRP fiyatı hakkında yatırımcılarına önemli bir uyarı gönderdi. Ripple’a SEC tarafından açılan menkul kıymet davası kripto para borsalarının ve şirketlerinin XRP’ye karşı bazı önlemler almasına neden oldu. Revolut ise bunları öne sürerek XRP fiyatının dibe inebileceğine dair kendi yatırımcılarını uyardı.

Revolut yakında XRP alım satımını durdurabilir 

Irishtimes kaynağı tarafından aktarılan bilgilere göre Revolut kendi yatırımcılarına gönderdiği bildiride XRP fiyatının 0 dolara kadar çekilebileceğini belirtti. Reddit üzerinde de yayınlanan bildiride, XRP’nin henüz Revolut platformundan kaldırılmadığı ancak bunun yakın bir sürede yapılabileceği ima edildi.

Revolut’un açıklamasında XRP’nin platformdan kaldırılması konusunda iki senaryo ortaya kondu. Bunların ilki ortak oldukları kripto para borsalarının XRP’yi platformlarından kaldırması iken ikincisi XRP’nin çok düşük bir likiditeye sahip olması şeklinde belirtildi. Revolut, “en kötü senaryo” olarak ise XRP fiyatının bütün borsalardan delist edilmesi durumunda bunun değerinin 0 dolara kadar inebileceğini öne sürdü.

Revolut kripto para sektöründe büyümeye devam ediyor 

Revolut yatırımcılara “kripto para varlıklarınızı ve özellikle XRP yatırımınızı devamlı olarak gözden geçirmeniz önemli” mesajı verdi. Finans devi, Ripple davasını yakından izleyeceğini ifade etti. Revolut’un sadece İrlanda içerisinde 1 milyon üzerinde kullanıcısı olduğu biliniyor. Revolut kullanıcılarının 2019 yılında 120 milyon dolarlık kripto para varlığına sahip olduğu da aktarılmakta. İlk olarak 2017 yılında Bitcoin, Ether ve Litecoin alım satımını destekleyerek sektöre giren Revolut kısa sürede hızlı bir büyüme elde etti.

XRP/USD işlem çifti ise bugünkü sert piyasa düşüşüne rağmen basn saati itibarıyla 0,23 dolar seviyesinden işlem görüyor ve tutunmaya devam ediyor. Revolut’un XRP’yi platformundan kaldırması ise fiyata Coinbase veya Bitstamp borsalarının verdiği kötü haberler kadar etki etmeyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!