Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fujitsu Orta Avrupa Başkanı IOTA Vakfı’na Katıldı

Blockchain temelli kar amacı gütmeyen IOTA Vakfı, yüksek mevkilerden yaptığı transfer hamlelerine 9 Nisan’da yaptığı Fujitsu Orta Avrupa Başkanı Rolf Werner ataması  ile devam etti.

Vakıf yöneticileri Werner’in ”eşi benzeri olmayan hevesi ve hırsının” IOTA’nın DLT(dağıtık defter teknolojisi)  alanındaki rolünü güçlendirmeye devam ederken, vakfa büyük bir değer katacağını belirttiler.

Fujitsu Teknoloji Çözümleri Yönetim Kurulu Başkanı olarak da çalışmakta olan Werner’in işe alınması, 2018’in başından beri IoT (Internet of things) (nesnelerin interneti) odaklı çalışan IOTA için ikinci en büyük işe alım olayı oldu.

Şirketin 2018 yılından beri en  büyük işe alım olayı ise Ocak ayında Volkswagen Baş Dijital Müdürü Johann Jungwirth’ün şirketin danışma kuruluna katılması olmuştu.

Şirketin en büyük ürünü ise, yazılımcıların ”geleneksel” blockchain teknolojisi yüzünden tökezleyen ama küresel ekonomi için umut vaat ettiğini söyledikleri, ”bloksuz dağıtılan defter” tanımlamasıyla da bilinen Tangle.

”Dağıtık defter teknolojisi görevini gören IOTA Tangle temelli dağınık ve güvenli uygulamaların mümkün kıldığı şeyler harika! Makinadan makinaya ödeme sisteminin de ötesine geçiyorlar ve buna ek olarak bir kaç örnek vermem gerekirse diyebilirim ki, ürün zincirinin kurcalanmaya imkansız bir şekilde gözetlenmesini ve güvenli kimlik yönetimi sağlanmasını da mümkün kılıyorlar. ”

Fujitsu’nun kendisi de geçen ay Belçika’da Blockchain İnovasyon Merkezini duyurarak Blockchain dünyasında olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment