Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gizli Kaynaklar: Telegram, ‘Gizli’ İkinci Ön Satış’ı Başlattı ve En Az 850 Milyon Dolar Toplamayı Hedefliyor

Telegram’ın, dünyanın en büyük ICO’su olması beklenen TON’u resmi olarak dünyaya ilan etmeden önce, ” ikinci bir gizli ön satış” ile 850 milyon dolar daha kaynak toplayacağı bildirildi.

Verge tarafından yapılan haberde, dört isimsiz kaynaktan gelen  “özel” raporlara atıf yapılıyor ve Pavel Durov‘un sahibi olduğu platformun “ilk” ön satış ile elde ettiği 850 milyon doları ikiye katlamak için güvenilir yatırımcıları ikinci ön satışa tekrardan çekmeye çalıştığı anlatılıyor. Bu durumda Telegram ön satışlar sayesinde, TON tokenının halka açık satışı yapılmadan önce toplamda 1.6 milyar dolara toplamış olacak.

Rakamlar, TON’un piyasa değeri olarak diğer tokenları kolaylıkla geçeceğini gösteriyor ve bu sayede 2017‘de 700 milyon dolar toplayan Block.One ICO’su kendine ikinci sırada yer bulabiliyor.

Piyasaya çıkış süreci içerisinde Telegram geniş kamuoyu profili sahibi olması nedeniyle bir çok zorluk yaşadı. Ocak ayında yapılan resmi açıklamanın ardından sosyal medyada çıkan ICO’nun sahte “versiyonları”, yasa dışı olarak önemli miktarda para  toplamayı başardı. Ayrıca, TON ‘un yol haritası online olarak sızdırıldığında, dokümanın özgün olup olmadığına ilişkin çeşitli görüşler geldi ve bu nedenle tartışmalar yaşandı.

Durov, geçtiğimiz günlerde TON ICO’suna ilgi duyanları hedef alabilecek dolandırıcılık faaliyetleri karşısından insanları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bu arada geçtiğimiz hafta, dikkatleri çeken diğer bir ICO olan Tezos  tokenı  ve platformunun içine düştüğü dokuz aylık çözümsüzlüğün yakında sona ereceğini duyumlar alındı. Tezos’un kurucu ortağı Kathleen Breitman, 17-18 Şubat tarihleri ​​arasında düzenlenen UCLA konferansında ICO’nun piyasaya girişinin bir kaç hafta içinde olabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment