Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beş Altcoin Grayscale Haberiyle Yükselişe Geçti

Dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi Grayscale; Aave (AAVE), Polkadot (DOT), Cosmos (ATOM), Monero (XMR) ve Cardano (ADA) endeksli fonlar kurabilmek için başvuruda bulundu. Bu beş altcoin, Grayscale haberi sonrasında değer kazanmaya başladı.

27 Ocak tarihinde yapılan başvuruda AAVE, DOT, ATOM, XMR ve ADA için özel fonlar oluşturulabileceği açıklandı. Başvuru Delaware Trust Company tarafından, Grayscale adına yapıldı.

Beş altcoin değer kazanmaya başladı 

Grayscale 22 Ocak tarihinde ChainLink (LINK), Basic Attention Token (BAT), Decentraland (MANA), Livepeer ve Tezos (XTZ) için fon başvurusunda bulundu. Bu beş altcoin, Grayscale haberiyle %10’un üstünde değer kazandı.

Buna benzer bir durum aradan bir hafta geçmemişken AAVE, DOT, ATOM, XMR ve ADA beşlisi için yaşandı. CoinGecko verilerine göre, Grayscale haberi öğrenildikten sonraki ilk bir saat içerisinde:

  • Aave (AAVE): %7,1
  • Polkadot (DOT): %9,1
  • Cosmos (ATOM): %14,1
  • Monero (XMR): %4,2
  • Cardano (ADA): %6,7 oranında değer kazandı.

Grayscale’in yaptığı bu başvuru, söz konusu altcoinler için kesinlikle fon açılacağı anlamına gelmiyor. Grayscale bu başvuruların hazırlık amacıyla yapıldığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!