Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Haziran Raporu Yayınlandı: İşte Çin Hükümetine Göre En İyi 30 Kripto Para

Çin Elektronik Bilgi Endüstrisi Geliştirme Bölümü (CCID, geçen ay ilkini yayınladığı hükümet gözünden en iyi kripto para projeleri sıralamasının ikinci raporunu dün yayınladı. Çin bu raporların yapılma sebebinin ise, küresel çapta bağımsız bir kripto para derecelendirme konusundaki eksiklikten doğduğunu ifade etmişti.

CCID, sıralamanın ve analizin kripto para biriminin bünyesinde bulundurduğu teknoloji, uygulanabilirlik ve yenilik kriterleri açısından değerlendirildiğini belirtti, ancak yöntemini detaylı olarak yayınlamadı.

İlk sıralamada listelere girememiş olan EOS yayınlanan son rapor içerisinde zirveyi kaptı. EOS projesini takip eden 3 kripto para ise sırasıyla Ethereum, NEO ve Stellar oldu.  EOS en yakın rakibi olan Ethereum’a 23 puan fark atarken, sektörün piyasa hacmine göre en ‘kabadayı’ kripto parası olan Bitcoin‘e 70’e yakın bir fark attı. Bu farktan da anlaşılacağı üzre Bitcoin sıralamada alt basamaklarda kendine yer bulabildi ve 17. sırayı kaptı.

EOS haricinde geçen ay yapılan sıralamada kendine yer bulamamış olmasına rağmen bu ay sürpriz bir giriş yapan diğer bir proje ise Nebulas oldu.

Son üç içerisinde adı son zamanlarda Dogecoin ile işlem hacmi konusundaki tartışmalara sıkça konu olan Bitcoin Cash‘in yer alması bir hayli şaşırtıcı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment