Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HitBTC, Japon Kullanıcıları 2018’in Üçüncü Çeyreğinde Bir Çözüm Bulmak Üzere Geçici Olarak Engelledi

Cointelegraph Japonya‘nın 4 Haziran‘da bildirdiği üzere, daha önce “uyumluluk” sorunlarından dolayı Japon vatandaşların kendi platformunda işlem yapmasını yasaklayan kripto para borsası HitBTC, Japonya’da “tescilli kurum” yoluyla ticarete yeniden açılmayı planladığını açıkladı.

Coinmarketcap verilerine göre dünyanın en büyük sekizinci işlem hacmine sahip olan borsa, kullanıcılar borsanın Japonya’ya bağlı hesapları “uyumluluk” sorunları yüzünden donduracağını bildiren mektuplar aldıktan sonra bir blog gönderisinde eylem planını özetledi.

Gönderi, “Şirket düzenleyici ile görüştü ve mevcut yönetmeliklere uymak için Japon vatandaşlara yönelik faaliyetlerini askıya almaya karar verdi.” diyor ve ekliyor:

“Tedbir, Japon Finansal Hizmetler Ajansının (FSA) son zamanlardaki düzenleyici değişikliklerine cevap olarak alındı ve sadece ülkede yaşayanlara uygulanacak.”

Tam olarak hangi “değişikliklerin” bu eylemi harekete geçirdiğini belirtmemekle birlikte, borsanın bir süredir Japonya’daki mevcudiyetini sarsacak faaliyetleri planlamış olduğu görünüyor.

Bu yılın başlarında, HitBTC ekibi dünyaca ünlü bir Japon hukuk firması ile çalışmaya başlamıştı ve bu ortak çalışmanın sonucunda HitBTC’nin Japonya’daki kullanıcılara hizmet verebilecek şekilde yerel iştiraki kurulumunu ve lisans prosedürünü tamamlaması beklenmekteydi.

Gönderi, “Bu yılın başlarında, HitBTC ekibi dünyaca ünlü bir Japon hukuk firması ile çalışmaya başlamıştı ve bu ortak çalışmanın sonucunda HitBTC’nin Japonya’daki kullanıcılara hizmet verebilecek şekilde yerel iştiraki kurulumunu ve lisans prosedürünü tamamlaması beklenmekteydi. ” diye devam ediyor ve üzerine de konuyla ilgili olarak, dünya çapında farklı bölgelerden isimsiz “yetkililer ve düzenleyici kurumlarla” temas kurulduğunu ekliyor.

Japonya, Ocak ayındaki 530 milyon dolarlık Coincheck hacklenmesi olayını takiben son aylarda kripto para borsaları piyasasını resmileştirmeye başlamıştı.

Çeşitli kısıtlamalar, iyileştirici önlemler ve sıkılaştırılmış Coincheck’in satın alınmasıyla, diğer operatörler ülkeyi potansiyel bir başarı öyküsü olarak görmeye devam ediyor.

Japon finans hizmetleri devi SBI Group da borsasını bu hafta ilk defa piyasaya sürdü, rakiplerin listesi ise Yahoo! ve en büyük ABD borsası Coinbase‘i içeriyor.

Bu arada HitBTC, iştiraklerini bu sene üçüncü çeyrekte faaliyete geçirmeyi planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment