Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’nin En Büyük Bankalarından Standard Chartered, Kripto Para Sektörüne Giriyor

Toplam değeri 720 milyar doların üzerinde olan Standard Chartered, İngiltere’nin en büyük bankalarından birisi konumunda. Bitcoin’in (BTC) kurumsal yatırım ile anıldığı ve bu sayede rekor kırdığı şu sıralarda Standard Chartered’ın da buna yönelik adım atması ise yatırımcıları şaşırtmadı. Dev banka, kurumsal yatırımcılara yönelik bir kripto para alım satım platformunu hayata geçireceği iddiası ile gündemde. 

Standard Chartered kendi kripto para borsasını piyasaya sürecek 

CoinDesk kaynağı tarafından aktarılan iddiaya göre banka, 2021 yılından itibaren kurumsal yatırımcılara yönelik alım satım platformunun pilot projesi için düğmeye basacak. Standard Chartered’ın bu bağlamda ErisX ve LMAX ile beraber çalışacağı belirtiliyor. ErisX, ABD’nin en büyük brokerage firmalarından olan TD Ameritrade’in desteğine sahip ve hem spot hem de vadeli işlem alım satımı sunma lisanslarına sahip.

Konuyla yakından ilgili olan anonim kaynak, bununla ilgili açıklamasında tarih de verdi:

“Bence ilk test alım satımı önümüzdeki ay yapılacak ve ben bunun dijital para sektöründeki en büyük 10 borsanın katılımı ile sonlanacağını düşünüyorum.”

Sadece borsa değil, aynı zamanda stablecoin de yolda 

Aynı kişi Standard Chartered’ın itibari para teminatına sahip bir token geliştirmekte olduğunu da paylaştı. Bunun ABD dolarına endeksli stablecoin Tether’in muadili olabileceği vurgulandı. Dev bankanın stablecoininin en büyük farkının ise  teminat olarak yatırılan paranın Standard Chartered, JPMorgan veya Deutsche Bank gibi “düzgün bir bankanın alım satım hesabında” yer alması olduğu belirtildi. Tether daha önce rezerv olarak tutması gereken teminatların gerçekten var olmadığı iddialarıyla sert bir şekilde eleştirilmişti.

Standard Chartered CEO’su Bill Winters ise 7 Aralık tarihinde yaptığı konuşmada benzer bir açıklamada bulunmuştu. Winters, yakında ya kripto para alım satımı ya da özel bir kripto para birimi piyasaya süreceklerini belirtti. Görünüşe göre banka hem kripto para alım satım platformu hem de kendi kripto parasını piyasaya sürecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!