Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsmail Hakkı Polat Bitcoin Yatırımcılarını Uyardı

Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Polat, katıldığı BloombergHT yayınında kripto para yatırımcılarını uyardı.

Yerli blockchain camiasının tanınan isimleri İsmail Hakkı Polat ve Altuğ Öztürk bugün 13:30’da BloombergHT’ye konuk oldular. Bu iki isim yayın sırasında özellikle Bitcoin halvingini ve kripto para yatırımcılarını nelerin beklediğini konuştular.

Halving Sonrası Artış

Polat; Bitcoin fiyatının 2012 ve 2016 tarihlerinde yaşanan halvinglerden sonra ne kadar fazla yükseldiğinden bahsetti. Bitcoin fiyatının 2012-2013 yılları arasında “10 dolardan 1000 dolara” çıktığını, 2016 yılındaki halvingden sonra ise 2017’de 20 bin dolara kadar çıktığını söyledi. Fakat Polat Bitcoin’in 20 bin dolara çıktıktan sonra 3 bin dolara düştüğünü de hatırlattı.

Birçok uzman Bitcoin fiyatının geçen hafta yapılan halvingin bir sonucu olarak artacağını düşünüyor.. Geçtiğimiz gün makro ekonomist Raoul Pal Bitcoin fiyatının birkaç yüz bin dolara kadar çıkabileceğini söyledi. Polat da yayın sırasında Bitcoin fiyatının bu halving sonrasında “100 bin dolara kadar çıkabileceğinin söylendiğini” belirtti.

Polat Bitcoin’in halving sonrası fiyatıyla ilgili herhangi bir tahminde bulunmasa da Bitcoin fiyatının önümüzdeki süreçte yukarı yönde hareket edebileceğini ifade etti. Kendisinin açıklamalarına göre son zamanlarda artan para arzının “bir kısmı kripto para piyasasına girebilir” ki bu da Bitcoin fiyatının artmasıyla sonuçlanabilir.

Yatırımcıları Uyarıyor

Polat Bitcoin fiyatının artabileceğini söylerken yatırımcıları uyarmayı da ihmal etmedi. Özellikle halving sonrasında Bitcoin almayı düşünen yatırımcılara seslenen Polat; bu yatırımcılara “risk almamayı” tavsiye ediyor. Kendisinin yatırımcılara yaptığı uyarı şu şekilde:

“Yatırımcıların çok dikkatli olmalarını isterim. Bu bir yatırım tavsiyesi değildir ama eğer Bitcoin yatırımı yapacaklarsa ve dijital okuryazarlıkları yoksa günlük alım satım yerine uzun vadeli yatırımı denesinler. Olabildiğince az riskle girsinler… çünkü dijital okuryazarlığı olmayan birinin bu piyasada işi çok zor olur.”

Chiliz projesinden tanıdığımız Altuğ Öztürk de piyasanın gidişatıyla ilgili yaptığı açıklamalarda bu yatırımcıları uyardı. Günümüzde bazı yatırımcıların “çok bilmeden alım-satım yapmaya başladıklarını” söyleyen Öztürk bu yatırımcıların zaman zaman “anlık karar verdiklerini” ve bu yüzden zarar ettiklerini söylüyor.

Bunun yanı sıra piyasanın mevcut durumuna değinen Öztürk; piyasadaki ticaret hacminin “Nisan 2019’dan beri arttığını ama bunun fiyata yansımadığını” söyledi. Bu sırada Bitcoin’in piyasa payının da yükseldiğini söyleyen Öztürk; bu durumun özellikle altkoin yatırımcılarını etkilediğini vurguladı. Piyasadaki bu gelişmelerin nasıl sonuçlanacağının belli olmadığını ifade eden Öztürk “hem geleneksel piyasalarda hem de kripto para piyasasında bir belirsizliğin” söz konusu olduğunu söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment