Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LINE ve ICON (ICX) Ortaklığı ile 200 Milyon Kullanıcı Hedefleniyor

Japonya’nın en popüler mesajlaşma uygulaması Line’ın mobil platform alt kuruluşu olan Line Plus, kripto platformu ICON ile ortaklaşa bir blockchain girişimi –Unchain -başlattı.

Nisan ayının başlarında Line plus, Line’ın piyasalar arası sistemine blockchain teknolojisini entegre etmek amacıyla Güney Kore sınırları içerisinde kendisine bağlı bir blockchain şirketi olan Unblock’u da piyasaya tanıtmıştı. Line’ın kendisi de Güney Koreli arama motoru devi Naver’in alt kuruluşu ancak Line, Kakao firması ile rekabet yaşamamak için Tokyo içerisinde konumlanmış vaziyette.

Line’ın basın açıklaması, Unchain’in Unblock ile beraber çalışarak Line’ın blockchain ana ağını ve ağın içerisinde bulunan merkeziyetsiz uygulamaları ICON’un blockchain teknolojisini kullanarak bir araya getirme işlevini sağlayacağını vurguluyor. ICON şirketinden olup aynı zamanda Unchain’in CEO görevini üstlenecek kişi olan Hong-kyu Lee basın açıklaması esnasında kendilerinin, ”günlük kullanım için bir dizi blockchain tabanlı dApp hizmetinin yaygınlaştırılmasını umuyoruz” açıklamasında bulundu.

Hong-kyu Lee:

”Bu gibi hizmetlerin yükselişi LINE ve ICON blockchain sisteminin büyümesini de kolaylaştıracaktır.”

ICON şu an için Coinmarketcap listesinde 19. sırada yer alırken koinin birim fiyatı 3.77 dolar olup basın saatine göre %9 gibi bir düşüş yaşamakta.

Mart ayının sonlarına doğru LINE’ın rakibi Kakao, Kakao 3.0 iş planının bir parçası olarak kendi blockchain alt kuruluşlarını resmen açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment