Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Şirketin Özel Bir Adada Blockchain Ülkesi Kurma Planlarını Yalanladı

Binance kripto para borsasının kurucu ortağı He Yi, Çinli bir finansal teknoloji haber kaynağının Binance’in sözüm ona  ‘‘Genesis Plan” isimli planını başlattığı hakkındaki bilim kurgusal iddialarını yalanladı. QQ News isimli haber kaynağının gerçeği ortaya çıkarmak için yaptığı 16 Mayıs Çarşamba günkü habere göre Binance’ın sözde planı özel bir ada içerisinde blockchain’den güç alan kendi ülkesini kurmaktı.

‘Yibencaijing’ isimli finansal teknoloji haber kaynağı söylenenlere göre saygın bir platform olup, hikayesini kanıtlarla desteklemek için ‘firma içinde bulunan konuya yakın kişilerden aldıkları’ bilgilerden alıntı yaptıklarını belirtmişlerdi. Sözde şirket içerisindeki kaynaklar şirketin çoktan ”adayı satın aldığını” ve kripto cennetinde eşi benzeri olmayan planları denemek için sabırsızlandıklarını iddia etmişti. Bunun yanı sıra adada kripto para birimlerinin ulusal para olacağı da verilen bilgiler arasındaydı.

Yibencaijing’in bu duygu dolu haberinde bütün bunlara ek olarak Binance’in Çinli, Hong Kong’lu ve Japon yetkililer tarafından izinin sürüldüğü, risk sermayesi firması Sequoia tarafından dava edildiği ve blockchain sığınağı Malta’ya kaçmak zorunda olduğu bilgilerine de yer verilmişti ki belki de bunlar hikayenin gerçek dünyayı yansıtan tek yanı olabilir.

He Yi’nin tuhaf iddiaları çürüttüğü açıklamalarında kendisi şirketin vizyonunun tabii ki ”blockchain ve kripto endüstrisinin küresel olarak yasallaştırılmasını sağlamak” olduğunu ancak:

”Bahsi geçen haber kasıtlı olarak Binance imajını zedeleyen ve ülkedeki düzenleyici kurumların Binance hakkında kötü izlenime sahip olmasına sebep olan bir olaydır. Bir ülke yaratmak mı? Böyle bir hikayeyi uydurmak hiçbir şekilde akla mantığa uygun değil.”

Yibencaijing aynı zamanda bu yıl kripto piyasalarında dolaşmakta olan ‘‘Republic of Blockchains’‘ (Blockchainler Cumhuriyeti) isimli popüler bir Çinli whitepaper’dan bahsedip bu projenin AB bölgesinde kurulacak ve insanlığı  ”karşılıklı güvensizliğe dayanan acımasız orman kanunları” isimli merkezi ülke devletlerden kurtaracak olan blockchain ülkesinden de söz etmekte.

Binance şu an için ticaret hacmine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası ve borsanın CEO’su Zhao Changpeng daha önce kendi kişisel servetinin 2 milyar dolar civarında olduğunu iddia etmişti. Şirket düzenleyici yaptırımlardan kaçmak için ana karargahını Malta’ya kaçırdığı iddialarını yalanlayıp ülkeye taşınma sebebinin Malta’daki güçlü ve şeffaf kripto para düzenlemeleri hakkındaki mevcut olumlu bakış açısı yüzünden olduğunu belirtmişti.

Geçen ay Bermuda’nın Maliye Bakanı bir mutabakat bildirisi (memorandum of understanding; MOU) imzalayıp ülkede ”küresel uyum merkezi” açma planlarına doğru bir adım daha atmıştı. Yibencaijing’in, Binance CEO’su Zhao’nun geçen hafta geleceğin fantastik kripto krallığı olacak Bermuda adasından kendi şık görüntüsünü paylaştığı tweetinden ilham aldığı çok açık:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment