Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Korkulan Oldu – SEC, Kripto Para Platformlarından Birisi Hakkında Daha Soruşturma Başlattı

Blockchain tabanlı ve kripto para birimi teminatlı krediler sunan bir platform olan Secured Automated Lending Technology (SALT), geçtiğimiz günlerde önde gelen kripto para birimlerinden Dogecoin‘i ve ondan önce de Litecoin‘i teminat olarak kabul edeceğini açıklaması ile gündeme gelmişti. Ancak görünüşe göre proje sadece kripto para topluluğu üyelerinin değil, yetkililerin de ilgisini çekmiş olacak ki, SEC sektörün ünlü CEO’larından birisi ile de bağlantısı olan SALT hakkında soruşturma başlattı.

Korkulan Oluyor Mu?

Geçtiğimiz haftalarda SEC’in EtherDelta platformu kurucusuna ciddi yaptırımlar uygulaması sonrası, bir çok uzman bu hamlelerin devamının gelebileceğini vurgulamıştı. Wall Street Journal‘ın 15 Kasım tarihinde aktardığı bir habere göre ise, platformla ilgisi bulunan ShapeShift‘in CEO’su olan Erik Voorhees de SEC tarafından incelemeye alındı. Voorhees söz konusu SALT platformu için, fon toplandığı zaman yönetim kurulunda yer alarak çalışmıştı. Ancak işin sıkıntılı kısmı şu ki, SEC daha önce yaptığı bir soruşturma yüzünden Voorhees’in herhangi bir fon toplama girişimine katılmasını yasaklamıştı.

SEC bunun yanı sıra SALT token’inin menkul kıymet olup olmadığı konusunda da yeni bir karara varabilir. Soruşturmanın ilerleyen günlerinde SALT token’inin menkul kıymet ilan edilmesi, Voorhees’in katılımı ile birlikte ciddi bir suç haline gelebilir ve şirkete karşı para cezası verilebilir. EtherDelta’dan sonra Salt platformunun da hedef alınması, SEC’in hiç durmayacağını gözler önüne sermekte.

Bunun yanı sıra Voorhees’in CEO’su olduğu ShapeShift platformu da geçtiğimiz tarihlerde regülatörlere uymak için KYC uygulamasına başlamış ve tepki çekmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment