Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasasındaki Düşüşün Nedenleri: Bitfinex ve IMF

Kripto para sektörünün en büyük borsalarından olan Bitfinex bir süre önce EUR, USD, JPY ve GBP gibi para birimleri üzerinden havale aracılığıyla yapılan para yatırma işlemlerini geçici süreliğine durdurduğunu açıkladı.

CCN gibi kaynaklara göre Bitfinex’in bu para yatırma işlemlerini durdurma kararı, piyasanın sabaha karşı yaşadığı düşüşü tetiklemiş olabilir.

Uzun süredir Porto Riko’daki Noble Bank ile işbirliği yaptı ve bu bankada epey yüklü miktarda para tuttuğu düşünülen Bitfinex kısa bir süre önce HSBC ile birlikte çalışmaya başladı.

Block tarafından yapılan habere göre Bitfinex aslında gizli bir banka hesabı kullanıyordu. Yine Block’un haberine göre HSBC, özel bir hesap kullanan Bitfinex’in bankada hesabı olduğundan habersiz olabilir.

Bu sabah paylaştığımız haberde kripto para piyasasının yaşadığı düşüşten bahsetmiştik. Sabaha karşı düşüşe geçen piyasa, pek çok koinin kayda değer kayıplar yaşamasına yol açtı. CCN gibi kaynaklara göre piyasada yaşanan bu düşüş, Bitfinex’in pek de ‘şeffaf’ olmayan operasyonları yüzünden tetiklenmiş olabilir.

Kripto para sektöründeki bazı isimlere göre ise piyasanın düşüş yaşamasındaki başlıca sebep birkaç gün önce IMF tarafından yapılan açıklamalar. Koin Bülteni’nde paylaştığımız haberde IMF’in açıklamalarına yer vermiştik. IMF, kripto paraların zaman içerisinde küresel finans sistemine zarar verebileceklerini, sistemde ciddi ‘açıklıklara’ yol açabileceklerini belirtmişti.

Şu an itibariyle piyasadaki düşüşün devam ettiğini söylemek mümkün. Sabah saatlerinde 6,310$ seviyesinde olan Bitcoin 6,270$, 205$ seviyesindeki Ethereum ise 200$ seviyesine gerilemiş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment