Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lamborghini’yi Unutun! Artık Bitcoin ile Özel Yapım Bir Mustang Alabiliyorsunuz

Lambo‘yu unutun ve kendinize Amerikan aygırı bir Mustang alın. Amerikalı bir özel araba yapım atölyesi artık özel yapım ve resmi lisanslı araçları için Bitcoin ve BCH, LTC, ETH ve bir kaç tane daha kripto para kabul ettiğini duyurdu.

Amerikan Aygırı

Classic Recreations isimli firma, Oklahoma, Yukon merkezli, Ford Motor Company ve Shelby American lisanslı bir özel araç üretim firması. Ford ve Shelby markalarının verdiği lisans, firmanın lisanslı Ford Mustang ve devamındaki araç serilerini değiştirebilmesini ve üzerinde oynamalar yapabilmesini sağlıyor. Firma yaptığı duyuruda ödeme yöntemi olarak kripto para kabul etme sebebini daha küresel müşteri kitlesine hitap etmek olarak açıkladı.

Classic Recreations firmasının sahibi Jason Engel şunları ifade etti:

”Ben bütün hayatım boyunca teknolojiye ve bunun evrimine karşı çok güçlü bir isteğe sahiptim. Kripto para birimleri çok fazla şey başardı ve kendilerini küresel piyasada meşru bir para birimi olarak kanıtlamaya devam etmekteler. Kripto para birimi kabul etmenin gerçek güzelliği sahip olduğu evrensel yön ve bu sayede Classic Recreations dünyanın herhangi bir yerindeki müşteriler ile iletişime geçebilecek.”

Firma 15 seneden uzun süredir bu işi yapmakta ve sipariş üzerine yaptıkları araçlarının tamamlanması yaklaşık dört ay (2.500 iş saati) sürüyor. Buna ek olarak, şirketin internet sayfasında yer alan bilgilere göre, yüksek performanslı araçların hepsi el yapımı olarak tamamlanmakta.

Bitcoin ile Araç Satın Alanlar Sadece Balinalar DEĞİL

Araç satın almak, uzun bir süredir, işleri yaver giden bitcoin topluluğu üyelerinin zenginliklerini göstermek için sergilediği bir yöntem olmuştu. Bu gibi balinalar Bitcoin ile aldıkları Tesla veya Lamborghini hatta kocaman bir filo F1 ralli arabaları ile, sektöre erken girmenin avantajlarını adeta milletin gözüne gözüne sokmaktaydılar.

Ancak Bitcoin ile araç satın alanlar sadece balinalar değil. Dünyanın çoğu yerine göre daha fazla ve yaygın bir şekilde Bitcoin ödeme kabulünün var olduğu Japonya‘da, ikinci el arabaları bile Bitcoin ile almak mümkün. 2017 yılının Kasım ayında bir kaç tane Japon otomotiv grubunun, ki aralarında ülkenin en büyük firmalarından birisi de yer alıyor, ülkede yer alan bayilerinde bitcoin ödemesi kabul ettiğini duyurmuştu. Bundan sonra 2018 yılının Mart ayında, Japonya içerisinde hizmet veren L’Operaio isimli firma da Bitcoin ile lüks araba satışına başladığını duyurmuştu

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment