Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lojistik Devi Maersk Deniz Sigortası İçin Blockchain Kullanacak

Seatrade Maritime News isimli kaynağın 25 Mayıs tarihli haberine göre, nakliye ve lojistik şirketi AP Moller-Maersk (namı diğer Maersk) deniz sigortası için blockchain platformu Insurwave’i kullanmaya başladı.

EY ve Guardtime tarafından geliştirilen Insurwave işlemlerini yürütebilmek için bulut platformu Microsoft Azure’den kaynaklı dağınık cüzdan teknolojisi kullanan ve küresel sigortacılık standartlarına uyan bir platform. Mayıs ayının başında Microsoft Azure kendi blockchain uygulama üretme hizmeti olan Azure Blockchain Workbench’i tanıtmıştı.

Ortaklığın ilk yılında Maersk, Insurwave kullanarak 1000 gemi idare edecek ve 500.000’in üzerinde dijital cüzdan işlem desteğine sahip olacak. Maersk bünyesinde risk ve sigorta bölümü başkanı Lars Henneberg, Seatrade Maritime News haber kaynağına şu açıklamalarda bulundu:

”Deniz sigortası bize ciddi bir kaynağa mal oluyordu ve masraflıydı. Bunu Microsoft Azure ağına taşımak, elle yapılan işlemleri otomatikleştirmemize ve deniz sigortacılığı ticaretinde kullandığımız bir dizi verimsizliğin yanı sıra aşırı maliyeti de azaltmamıza yardımcı oluyor.

Insurwave blockchain platformu şu an ticari olarak Willis Towers Watson, XL Catlin, MS Amlin ve Maersk tarafından kullanılmakta ve Microsoft gelecekte bu platformu küresel lojistik, deniz yolu kargosu, havacılık ve enerji sektörleri gibi alanlara da genişletmeyi planlamakta.

Blockchain teknolojisi geçmişte de sigorta endüstrisi için kullanılmıştı. Mart ayında bir kaç küresel sigorta şirketi Zürih kentinde bir blockchain startup şirketi kurmuş ve Nisan ayında da uluslararası sigorta firması Marsh, IBM ortaklığı ile beraber sigorta ispatı hakkında ticari bir blockchain sunumu duyurusunda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment