Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LUNA Kurucusu Do Kwon’un Şirketine SEC’den Sonra Bir Soruşturma da Bu Ülkeden

Singapur polisi, Do Kwon’un kurucusu olduğu Terraform Labs hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bloomberg Singapur kolluk kuvvetlerinden aldığı bir e-postaya dayandırdığı 6 Mart tarihli haberinde, Singapur polisinin Terraform Labs hakkında soruşturma başlattığını aktardı. Aktarılan bilgilere göre şirket hakkında incelemeler sürüyor. Ek olarak birçok menkul kıymet suçunu ihlal sebebiyle Güney Koreli makamlarca aranan kurucu Do Kwon’un Singapur’da olmadığı da belirtildi.

Do Kwon ve Terraform Labs, kısa bir süre önce birden fazla menkul kıymetler yasasını ihlal ettikleri gerekçesiyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından da dava edilmişti.

Sosyal medyaDo Kwon ayrıca itham edildiği diğer finansal suçların yanı sıra ABD tarafından kullanıcı fonlarını zimmete geçirmekle de suçlanmıştı. SEC şubat ayı ortasında ABD Güney Bölge Mahkemesine verdiği beyanda, Terraform Labs ve CEO Do Kwon tarafından şirkete ve Luna Foundation Guard’a (LFG) ait 10 binden fazla Bitcoin’in geçtiğimiz yıl ayrı soğuk bir cüzdana çekildiğini belirtmişti.

Öte yandan sosyal medya üzerinde uzun bir süredir sessizliğini koruyan ve izine son olarak Sırbistan’da ulaşılan Do Kwon, geçtiğimiz yılın aralık ayında ülkenin başkenti Belgrad’da bulunan bir Bitcoin (BTC) ATM’sinden yaklaşık 165 bin dolar değerinde 10 Bitcoin bozdurmuştu.

Geçtiğimiz mayıs ayında kripto para piyasasında büyük bir çöküşe sebebiyet veren ve binlerce kullanıcıyı mağdur eden Terra (LUNA) krizinin baş sorumlusu olarak bilinen Do Kwon, uzun bir süredir Güney Kore ve Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!