Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monex Grubu CEO’su Coincheck İle İlgili Gelecek Planları Hakkında Konuştu

Monex Grubunun CEO’su 6 Nisan günü Tokyo’da düzenlediği bir basın toplantısında Japon kripto para birimi borsası Coincheck’in düzenleyici kurumların onayına göre 2 ay içerisinde tekrardan başlatılacağını duyurdu.

Coincheck’in şirketi tarafından 3.6 milyar Yen (yaklaşık olarak 33.5 milyon$) satın alınmasının onaylanmasının ardından soruları yanıtlayan Oki Matsumoto, Monex kontrolünde kurulacak olan yeni Coincheck’in yol haritasını açıklarken buna Initial Public Offering (IPO)’ların da dahil olacağını belirtti.

Gazetecilere yaptığı açıklamada gelecekte Coincheck’e IPO’ları dahil ederek daha da güçlendirmek istediğini belirten Matsumoto sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kripto para birimleri piyasası giderek daha da bankacılığa benzemekte, bu sebepten ötürü gelecekte daha çok sermayeye ihtiyacımız olacağını düşünüyorum. Ek olarak IPO’ların ve dış denetimlerin de şirketin yönetim sisteminin gücüne güç katacağını düşünmekteyim.”

Monex tarafından yapılan resmi bir açıklamada ise Coincheck için gelecek üç mali yıl boyunca bir acil durum ödeneğinin bulunacağını belirterek bunun Coincheck’in net gelirinin toplamının yarısına kadar bir miktarı temsil edeceğini belirtti. Bu yol ile tahmin edilen iş riskinin belirli bir oranda önlenmesi amaçlanmakta.

Monex içinde bulunduğumuz bu hafta içerisinde, iki şirket arasında multi milyar yenlik bir anlaşma sağlandığı söylentileriyle gündemi oldukça meşgul etmişti. Özellikle haftanın başında konu ile alakalı bir şey bilmediklerini belirttikten sonra.

Bu yılın başında, Ocak ayında bir hacke maruz kalan Coincheck neredeyse 530 milyon$‘dan fazla bir zarara uğramıştı. Şu anda Japon Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) gözetimi altında bulunan Coincheck uğramış olduğu bu saldırı sonucu ülkedeki borsacılık sektörünün kökten bir değişime gitmesine neden olmuştu.

Bu saldırı FSA’in yoğun incelemelerine bağlı olarak birçok borsanın kapatılmasına bazılarının hakkında ise işlem yapılmasına sebebiyet vermişti.

Matsumoto sözlerine borsanın saygınlığını tekrardan kazanabilmesi için oyunu kurallarına göre oynayacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Dijital para birimi borsasının tekrardan FSA’e kaydını sağlamak ve bütün işleri tekrardan rayına oturtmak yaklaşık 2 ay kadar bir zaman alacak. Tabi ki bu yalnızca bizim belirlediğimiz bir hedef olmakta, FSA tarafında henüz bize verilmiş kesin bir tarih yok. O zamana dek sağ duyulu bir şekilde kripto para birimlerinin kaydı tamamlanmadan hiçbir hizmetimizi devreye sokmayacağız.”

Matsumoto yapılmış olan satışın düşük bir fiyattan gerçekleştiği çünkü Monex tarafı için ciddi bir risk teşkil ettiği yönündeki iddiaları ise kesin bir dille yalanladı. Sözlerine şunları ekledi:

“Ortada abartılacak kadar büyük bir risk bulunmamakta. Satışı yaptığımız sırada belirli bir düzeyde risk içerdiğinin farkındaydık ve gerekli özen gösterilerek yapılan varlık değerlendirmeleri sonucunda bu işten karlı çıkabileceğimize karar verdim.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment