Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nasdaq’tan Bitcoin ve Kripto Para Hizmeti Sunma Planı İçin Geri Adım

ABD merkezli borsa operatörü Nasdaq, ülkedeki mevcut regülatör baskıları gerekçe göstererek kripto para saklama hizmetleri planlarını durdurdu. 

Nasdaq ilk olarak geçtiğimiz yılın Eylül ayında müşterilerine dijital varlık saklama hizmeti vermeyi planladığını açıklamıştı. Ancak ABD’li düzenleyici kurumların kripto para sektörü üzerindeki baskıları Nasdaq’a geri adım attırdı.

Bloomberg’ün 19 Temmuz tarihli haberine göre Nasdaq, bu yılın ikinci çeyreğinde hayata geçmesi planlanan kripto para saklama hizmeti projesini bekletme kararı aldı. Borsa operatörü ayrıca saklama hizmetlerine yönelik lisans alma girişimini de sonlandırdı.

Nasdaq CEO’su Adena Friedman tarafından 19 Temmuz Çarşamba günü yapılan açıklamada, karara gerekçe olarak ülkedeki regülatör şartlar gösterildi. Friedman, kripto para ekosisteminin gelişimini desteklemeye devam edeceklerini vurguladı:

Kripto para ekosisteminin gelişimini, potansiyel ETF ihraççılarıyla ortaklıkları da dahil olmak üzere çeşitli şekillerde desteklemeye kararlıyız.

Nasdaq bu yılın Mart ayında yaptığı resmi bir açıklamada, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) dahil olmak üzere kripto para saklama hizmetlerini bu yılın 2. çeyreğinde hayata geçirmek için çalıştıkları beyan edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!