Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

R3 Konsorsiyumuna 5 Milyon Dolar Yatırım Yapıldı – Gemiye CLS’de Dahil Oldu

Reuters‘in 30 Mayıs tarihli haberine göre, bir döviz firması olan CLS, New-York menşeli blockchain konsorsiyumu olan R3‘e 5 milyon yatırım yaptı. Anlaşmaya göre CLS firması R3’ün Yönetim Kurulunda bir koltuğa sahip olacak.

Bu yatırım Singapur menşeli emlak firması OUE ve Japonya menşeli bilişim teknolojileri sağlayıcısı TIS‘in de dahil olduğu R3 bağışının üçüncü diliminde gerçekleşti. R3 CEO’su David Rutter blockchain teknolojisi kullanarak kendi ürünlerini geliştirmek isteyen önemli firmaların R3’e yaptığı yatırım hakkındaki coşkusunu şu şekilde dile getirdi:

”Bu platformlar gibi önemli altyapı firmalarının blockchain gibi teknolojilere kendi ürün ve hizmetlerini son kullanıcı için daha hızlı, kolay güvenli ve masrafsız yapabilme gözüyle bakması kesinlikle doğru bir bakış açısı.”

2015 yılında piyasaya adım atan R3, bir yıl önce fon toplama etkinliğinin ilk iki aşamasını tamamlamıştı ve toplamda 40 farklı finansal ve teknoloji şirketinden 107 milyon doların üzerinde miktar toplamıştı. R3 firması Corda isimli bir tür dağınık cüzdan teknolojisi geliştirmişti ve bunu konsorsiyum üyeleri ile beraber test etmekte. İlk olarak büyük yatırım bankaları tarafından desteklenmiş olan R3’ün üye sayısı 80 finansal kurumun da üzerine çıktı.

CLS firmasındaki baş strateji  ve gelişim müdürü Alan Marquard, Reuters’e verdiği demeçte şirketin ”diğer üyeler ile beraber işbirliği içinde CLS’in nasıl dönüştürülebilir blockchain temelli çözümler sağlayabileceği konusunda çalışmayı” iple çektiğini belirti.

Mart ayında yaptığımız bir haberde İsviçre temelli Credit Suisse ve Hollanda menşeli ING finansal hizmet gruplarının R3’ün Corda blockchain platformunu kullanarak başarılı bir şekilde 25 milyon avro canlı para transferi yaptığını bildirmiştik.

Şubat ayında ise R3 Blockchain konsorsiyumu Yasal Mükemmeliyet Merkezi (Legal Center of Excellence) isimli kurulu kuracağını duyurmuştu. Kurul 10 hukuk firmasından oluşacak ve firmadaki avukatlara bu konularda eğitimler verilecek. R3’ün yaptığı basın açıklamasına göre bu hukuk firmaları avukatlar için Corda eğitim atölyelerine katılacak, R3’ün Blockchain araştırmasına erişebilecek ve her ay gerçek dünyadaki Blockchain proje demolarını alabilecek

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment