Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple ve Stellar Kurucu Ortağı: Blockchain’in Başarılı Olması İçin Merkezsizleştirilmesi Gerekiyor

CNBC‘nin 23 Mart’ta belirttiği üzere, Ripple ve Stellar‘ın kurucu ortağı, aynı zamanda kötü şöhretli Mt. Gox borsasının yaratıcısı Jed McCaleb, kripto para birimi ve altında yatan teknoloji blockchain hakkında, gelecekte başarılı olması için merkezsizleştirilmiş halde kalması gerektiğini ileri sürdü.

CNBC’nin Fast Money röportajında, McCaleb şimdiye kadar gördüğü tek başarılı merkezsizleştirilmiş ağın Internet olduğunu söyledi. 2013 yılında kurduğu bir ödeme protokolü şirketi olan Ripple’ın açık bir eleştirisinde, McCaleb, kripto dünyasında merkezi bir finansal ödeme protokolünün SWIFT ya da Paypal‘dan daha iyi olmayan bir sisteme yol açacağını söyledi. Internet ve Blockchain karşılaştırmasına şu şekilde devam etti:

“Gerçek vizyon, herkesin katılabileceği internete benzeyen bir ağa sahip olmanız… Bu tarz şeyleri başarılı kılmanın anahtarı bu.”

Koin Bülteni’nin de belirttiği üzere, bu haftanın başlarında, McCaleb blockchain tabanlı evrensel ödeme ağı ile ilgili vizyonunu açıkladı. Aynı zamanda 2028 yılında kadar her varlığın token’leşeceğini belirtti.

McCaleb bu hafta kripto para dünyası ve blockchain hakkında halka açık yorumlar yapan tek yüksek profilli kişi değil. 22 Mart tarihinde, Edward Snowden bir röportajda Bitcoin (BTC) Blockchain’in yıkıcı bir şekilde kamusal olduğunu ve BTC’nin halka açık defterini, uzun süren kusuru olarak nitelendirerek endişelerini dile getirdi.

Bu haftanın başlarında, Twitter ve ödeme sistemi olan Square’nin CEO’su Jack Dorsey, gelecek yıllarda tek para birim olacağını ve kişisel olarak bunun Bitcoin olacağına inandığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment