Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roubini: Biden Yönetimi Kripto Paralara Göz Açtırmayacak

Kripto para sektörü ve Bitcoin’e karşı olumsuz tutumu ile bilinen Nobel ödüllü ekonomist Nouriel Roubini, ABD’nin yeni başkanı Joe Biden’ın kripto para birimleri üzerinde daha fazla baskı kuracağına inanıyor. Ekonomist yaptığı zehir zemberek açıklamalarda kripto para sektörüne “fosseptik çukuru” benzetmesi de yaptı.

Son yaptığı açıklamalar ile Bitcoin için “patlamak üzere olan bir balon” benzetmesi yapan ünlü ekonomist Nouriel Roubini BTC hakkındaki olumsuz düşüncelerini bu kez de Twitter üzerinden ortaya döktü. ABD’deki sabitcoin düzenlemeleri ile ilgili Twitter üzerinde devam eden tartışmaya dahil olan ekonomist, yeni başkan Joe Biden ve yakında ABD Hazine Bakanlığı’nın başına getirilmesi beklenen Janet Yellen’ın kripto paraların yakasına yapışacağını dile getirdi.

Roubini’den BTC yanlısı avukata: Hayal görüyorsun!

Bitcoin ve kripto para yanlısı avukat Jake Chervinsky 24 Aralık günü attığı bir tweet ile sabitcoinlere belirli düzenlemeler getirmeyi planlayan “STABLE” yasa tasarı hakkında görüşlerini bildirdi. Chervinsky, şu anki Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in sözlerini alıntılayarak, bu planın şu an uygulanabilir bir yanı olmadığını savundu.

Roubini ise Chervinsky’e yalnızca katılmamakla kalmayıp, avukatı bu konu hakkında aldanmak ile itham etti. Jake Chervinsky’in tweetini alıntılayarak “hayal görüyorsun” diyen ekonomist, yeni yönetimin hem vergi hem de Müşterini Tanı (Know Your Costumer) çerçeveleri kapsamında kripto paraların üzerine çökeceğini ileri sürdü.

“CEA’de patronum olan Yellen’dan başlayarak Biden’ın ekibi, bu vergi kaçıran ve AML-KYC-TFC zorunluluklarından kaçan kripto para/shitconlerin fosseptiklerini Mnuchin’den çok daha fazla baskılayacak.”

Bitcoin yasaklanabilir mi?

Bitcoin kullanımın devletlerce yasaklanması, kripto para ve Bitcoin yatırımcıları için her zaman korkulan bir senaryo olarak görülse de; çoğu kişiye göre böyle bir yasaklama getirilmesi mümkün değil. Özellikle sabitcoin yasa tasarısı ve ardından SEC’den gelen XRP hamlesi ile kripto para dünyasındaki bu korku giderek körüklendi.

Kripto para alanındaki çoğu kişiye göre Bitcoin’in merkeziyetsiz ve anonim yapısından dolayı, olası bir yasak Bitcoin’e zarar veremez. Bu fikri paylaşanlardan biri olan Moon Capital yasaklar yüzünden endişelenenlere karşı; Bitcoin’in tam anlamı ile bitirilmesi için, var olan her Bitcoin’in fiziksel olarak bulup bu bilgisayarların imha edilmesi gerektiği ve bunun da pek mümkün olamadığı cevabını verdi.

Moon Capital’ın açıklamalarına paralel olarak “The Bitcoin Standard” kitabının yazarı Saifedean Ammous da Bitcoin’in yasaklanamayacağı konusunda fikirlerini dile getirdi.

“İnsanlar onu kullanmak isterlerse, bir yolunu bulacaklardır. Durdurmak istiyorsanız, onu kullanmaya yönelik isteği baltalamalısınız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!