Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Girişimci Bitcoin ve Ethereum İsimli Votka İçin Patent Başvurusu Yaptı

Rusya, yakında tüketicilerin Bitcoin ve Ethereum votkasıyla karşılaşması aracılığıyla, kripto ve geleneksel para birimi arasında farklı bir savaşa ev sahipliği yapıyor olacak.

Yerel haber merkezi Life.ru‘nun açıklamasına göre, Ekaterinburg şehrinden bir girişimci Bitcoin, Ethereum ve Ethereum Classic‘e ülkenin favori ruhunun marka ismi olmaları için üç adet patent başvurusu yaptı.

Dmitry Aydakhov‘un ”Tüketiciler, kripto paraların adıyla belirli ürünlere dair pozitif ilişkiler kurabilirler,” sözleri yayın da yer aldı.

”Bazıları için bu durum olumlu, bazıları içinse olumsuz, işte bu yüzden bütün üreticiler orjinal bir marka adıyla ortaya çıkmaya çalışıyor.”

Resmi Kısıtlama

Rusya’da kripto paralara gelen erişim engellerine karşın halk tarafında bilinirlik özellikle Bitcoin ve Ethereum’a hızla artıyor.

Restoran zinciri Dve Palochki geçen ay piyasaya ICO temalı bir menü sürerken, daha önceden Burger King Russia‘nın kendi yerli dijital para birimini yayınladığını bildirmiştik.

Rusya, tuhaf markalara sahip olan votkaları ile biliniyor ve Russkaya Valyuta (rubleyi yansıtan ‘Rus para birimi’) günümüzde de halihazırda var olan Rus markalarından biri.

Aydakhov, bu kripto içkinin ne zaman ortaya çıkacağını bilmemesine rağmen, şimdiden, kendisine göre uygun sayıda olan Bitcoin, Ethereum ve Ethereum Classic merkezli üç tür öngördü.

”Bir marka tanıtma fırsatınız varsa, bunun için bir marka tescili yapmanız gerekir ama sonrasında bu markanın öylece kaybolmasına neden olacaksanız bir adet marka tescili yapmak anlamsızdır.” diye de ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment