Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Hükumeti Petro İle İlişkisi Olduğu Yönünde Çıkan Haberleri Yalanladı

Rus hükumeti hakkında çıkmakta olan Venezuela‘nın kripto para birimi Petro‘ya yardım ettiği iddialarına kesin bir dille karşı çıkmakta.

Cuma günü Rus Dış işleri Bakanlığına bağlı Basın Yayın ve Enformasyon Departmanının Başkanı olan Artyom Kozhin yapmış olduğu açıklamada Rus yetkililerinin ve iş adamlarının Petro ile ilişkilendirmesinin tamamen yalan haber olduğunu açıkladı. Haberlerin düpedüz bir yalan olduğunu ise şu sözleriyle belirtmişti:

” Bu projeye Rus Finansal Kurumları tarafından herhangi bir şekilde katkı sağlanmış olması söz konusu bile değildir. 21 Şubat 2018 yılında Moskova‘da gerçekleşen toplantı esnasında Venezuela Ekonomi Ve Maliye Bakanı Simon Zerpa tarafından Rus Maliye bakanlığına yani tarafımıza yalnızca proje hakkında gerekli mercilere bilgilendirme yapma amacıyla kripto para birimi hakkında bir kitapçık sunulmuştur.”

Bir haber ajansının yaptığı haberde bazı Rus iş adamları ile Venezuela Başbakanı Nicolas Maduro arasında bir bağlantı olduğu iddia edilmişti. Hatta devamında çıkan haberlerde Rus Devlet Bakanı Vladimir Putin‘in ülkenin ABD’nin uygulamakta olduğu yaptırımlardan kurtulması için Petro’ya onay verdiği de iddia edilmekteydi.

Bu haberler ise ABD Başbakanı Donald Trump‘ın, Amerikan vatandaşlarının Petro ile işlem yapması veya satın almasını yasaklayan yeni yaptırımları yürürlüğe koymasının hemen ardından gelmişti.

Aynı zamanda Maduro, Petro için Rus Rublesi, Türk Lirası, Euro ve Yuan cinsinden ticaret partnerleri bulunduğunu açıklamıştı. Madura yatırımcıların Cuma gününden itibaren bu para birimleri ile ticaret yapabileceğini belirtmişti fakat bunu nereden yapabilecekleri konusunda pek de açıklayıcı konuşmamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment