Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’daki Sberbank: Devlet ‘Merkezi Güç’ Olmaya Devam Edecek

Rusya’nın en büyük devlet bankası olan Sberbank‘ın CEO’su Herman Gref, kripto paralarla dünya hükükmetleri arasındaki ilişki hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Gref’e göre devletler şu anda itibari para sayesinde ülke ekonomisi üzerinde belli bir kontrol sahibi oluyor ancak kripto paralarda bu durum değişiyor. Gref, devletlerin sahip oldukları bu ‘kontrolden’ henüz vazgeçmeyeceklerini düşünüyor.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleşen bir konferansta konuşan Herman Gref, kripto paralarla ilgili daha önceden “defalarca kez” yaptığı yorumları yeniledi.

“Kripto paraların itibari paraya alternatif olarak dünya genelinde kullanılabilirler mi? Bence kullanılamazlar ve bunu defalarca kez belirttim” diyen Gref şöyle ekledi:

“Devletin henüz itibari para üzerinde oynadığı merkezi rolden vazgeçip bu rolü merkezsiz kuruluşlara devretmeye hazır olduğunu zannetmiyorum.”

Kripto para sektörünün Rusya’daki durumunun epey karmaşık olduğunu söyleyebiliriz. Rus yetkililer kripto para konusunda sıkça fikir değiştirebiliyorlar ancak son zamanlarda üstünde çalışılan yeni düzenlemelerin teslim tarihi epey yaklaştı. Ülkenin getirmeyi planladığı yeni düzenlemeler onaylanırsa kripto paralar ayrı bir varlık sınıfı olarak tanımlanacaklar ve yasal bir ödeme aracı olarak değerlendirilmeyecekler.

Sberbank da kripto para sektörüne git gide daha çok giriş yapmaya başlıyor. Banka geçtiğimiz ay yaptığı duyuruda kripto para bazlı bir yatırım fonu oluşturmayı planladığını açıklamıştı.

Ondan da bir hafta önce bankanın CEO’su olan Gref yerel haber kaynaklarından Kommersant’a verdiği röportajda “kumar oynamayı sevmeyen birinin kripto paraya da yatırım yapmaması gerektiğini” söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment