Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’dan Bitcoin (BTC) Madenciliği İçin Kazakistan’a Destek: Enerji Sağlayacak

Rusya hükümeti, Kazakistan’ın Bitcoin (BTC) ve kripto para madenciliğinde ihtiyaç duyduğu elektriği tedarik etmek için hazırlıklara başladı.

Rusya hükümeti yakın tarihte resmi devlet kaynakları üzerinden yaptığı duyuruda, Kazakistan’da kripto madencilik alanında ihtiyaç duyulan elektriğin ihraç edileceğini belirtti. Anlaşma ikili arasında halihazırda mevcut enerji anlaşmasının maddelerinin değiştirilmesiyle sağlandı.

Duyuruda, Rusya’nın tek elektrik ihracat-ithalat operatörü Inter RAO’nun Kazakistan’daki madencilik işletmelerine ticari anlaşmalar sonucunda elektrik satabilmesine izin verildiği belirtildi. Kazakistan 2022 Ocak ayında enerji altyapısından tahrip olması nedeniyle ülke genelinde enerji sorunları yaşadı. Enerjinin öncelikli ihtiyaç ve maliyeti oluşturduğu kripto madencilik şirketleri ise enerjide yaşanan sorunlar nedeniyle işletmelerini kapatmak zorunda kaldı. Yerel kaynaklar bu süreçte 200’e yakın madencilik işletmesinin faaliyetlerine ara verdiğini belirtti.

Rusya ve Kazakistan kripto para sektöründe hızla ilerlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev katıldığı Digital Bridge 2022 forumunda kripto paralarla ilgili mevzuatların hız kesmeden devam ettirildiğini belirtmişti. Ayrıca ülkenin önde gelen bankaları kripto para sektörü alanında varlık alımı ve teknoloji üzerine yatırımlar yaptığını duyurdu.

Öte yandan Rusya kripto madenciliğini yasallaştırma çalışması kapsamında hangi bölgelerde kripto madenciliği faaliyetlerine izin verilmesi gerektiği üzerinde çalışıyor. Rusya bu kapsamda enerji kapasitesi bölgenin ihtiyacından yüksek olan bölgelerin öncelikli olarak değerlendirileceğini bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!