Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gensler Kripto Karşıtı Duruşuna Devam Ediyor: Kripto Para Borsalarına Çağrı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para borsalarına SEC’ye kayıt olmaları konusunda çağrı yaptı.

SEC Başkanı Gensler, 28 Temmuz tarihinde Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Yaptığı paylaşımda Gensler, şu ifadelere yer verdi:

Sermaye piyasalarımızda, piyasa bütünlüğü ve piyasayı manipülasyonlara karşı korumak için bazı kurallarımız bulunuyor. Bir şirket, yatırımcılarını koruyan ve regülasyon standartlarımıza uyum sağlayan bir kripto para borsası kurarsa insanların piyasaya olan güveni artabilir.

Gensler açıklamalarında ayrıca, kripto para borsalarının tüketicilerin korunmasında tehdit oluşturduğunu söyledi ve kripto para borsalarının menkul kıymet borsalarından farkının olmadığını belirtti.

Daha öncelerde de Gensler, Bitcoin’in yüksek spekülatif sınıfa ait bir emtia olduğunu söylemişti.

Paylaştığı videoda “Farklı bir teknoloji kullanıldığı için kripto paralara farklı davranmak gibi bir amacımız yok.” sözlerine yer veren SEC başkanının bu açıklamaları, kripto para piyasasında oldukça eleştirildi.

Geçtiğimiz günlerde kripto para ve menkul kıymet piyasalarındaki dolandırıcılık vakalarına dikkat çekmek için düzenlenen oturumda ABD’li senatör Sherrod Brown, SEC’ye ithafen yetkili kurumların kripto para sahtekarlıklarını önleyebilmek için “daha çok çalışması” gerektiğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!