Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Bitcoin Başvuruları İçin İncelemeyi Başlattı: Kamuoyundan Yorum Talebi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) spot Bitcoin (BTC) ETF (borsa yatırım fonu) başvuru incelemelerini başlattı.

SEC, varlık yönetim şirketleri BlackRock, VanECK, Invesco, Fidelity ve WisdomTree’nin spot Bitcoin ETF başvurularına inceleme başlattı. Kurum bu kapsamda resmi web sitesi üzerinden yayınladığı bildiride, incelemek üzere halktan yorum talep etti.

Varlık yönetim şirketi Bitwise tarafından yapılan başvurunun kabulünden bir gün sonra gelen diğer onaylar, SEC’nin yoğun bir inceleme sürecine gireceğinin sinyalini verdi. Regülatör, halkı ETF’ler hakkında görüş bildirmeleri için teşvik etti.

Verilen bilgilere göre bu onaylar, ETF’lerin listelenmesine onay verildiği anlamına gelmiyor yalnızca ETF başvurularının SEC tarafından kabul edildiğini ve inceleneceğini belirtiyor. Buna rağmen başvuruların federal kayıtlarda yayınlanana kadar incelemelerin resmi olarak başlamış sayılmayacağının da altı çizildi.

Aralarından Wall Street devi Bernstein’ın da bulunduğu birçok piyasa aktörü, SEC’nin büyük ihtimalle ETF’lere onay vereceğini öne sürdü.

Öte yandan SEC Başkanı Gary Gensler’in geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada, varlık yönetim şirketleri tarafından seçilen gözetim partneri Coinbase’e ithafen kullandığı düşünülen ifadeler, yatırımcıları onay konusunda şüpheye düşürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!