Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Bitcoin ve Altcoinlerden Ayrıştı, Adeta Parladı: SOL Fiyatı Neden Artıyor?

Kripto para piyasası son 12 saatte kayda değer bir yükseliş sergilerken Solana’nın (SOL) diğer altcoinlere kıyasla üstün performansı dikkatlerden kaçmadı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Ripple (XRP) karşısında geri adım atmasıyla birlikte kripto para piyasası yeşillendi. Neredeyse her altcoin bu yükselişten payını alırken SOL özelinde yaşanan yüksek performans dikkat çekti.

Son 24 saat içerisinde %10’dan fazla değer kazanan SOL, rakiplerini geride bırakmaya başardı. Solana ayrıca market hacmi bakımından Cardano (ADA) ve Dogecoin’i (DOGE) geride bırakarak 8. sıraya yükseldi.

FTX cephesinde olumlu rüzgarlar esiyor

Özellikle kripto para borsası FTX’in iflasıyla birlikte en büyük yatırımcılarından birini kaybeden Solana, ciddi düşüşler yaşamıştı. Fakat son gelişmeler doğrultusunda FTX’in 2024 yılının ilk çeyreğinde %90 oranında geri ödeme yapıp tekrardan açılma ihtimalinin gündeme gelmesi Solana ve ekosistemine de yaradı.

Eğer FTX tatmin edici bir geri ödeme yapabilir ve yeni bir isimle piyasaya dönerse bunun Solana ve ekosistemine büyük bir umut ışığı yakacağını düşünenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu beklentiyle birlikte kripto para piyasasında yaşanan benzer yükseliş anlarında SOL öne çıkmaya başladı.

Öte yandan FTX’in iflas sürecini yürüten ve alacaklılardan oluştan bir grup tarafından kontrol edilen cüzdanlardan birinde geçtiğimiz günlerde SOL lehine bir hareketlilik yaşanmıştı. Söz konusu cüzdan 122 milyon dolar değerinde 5,5 milyon SOL‘ü satmayarak stake etmeyi tercih etti.

Solana fonlarına artan ilgi

Solana fonlarına yönelik artan talepte fiyat üzerinde yükseliş sağlayan faktörler arasında yer almış olabilir. Solana geçtiğimiz hafta Bitcoin’in (BTC) ardından en çok fon girişine ev sahipliği yapan ikinci kripto para olarak öne çıkmıştı. Solana geçtiğimiz hafta içerisinde Solana fonları, 24 milyon dolar yatırım almıştı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %13 yükseliş sergileyen SOL, 23,74 dolar seviyesinden 26,89 dolara ulaştı. SOL yazım esnasında 26,82 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!