Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tartışmalı Stabil Koin Tether, Tron’u Geçip 10. Sıraya Yerleşti!

Çok fazla tartışmalara neden olan Tether, basın saatine göre top 10 kripto para sıralamasında 10. sıraya girdi.

Şirketin ABD doları ile 1:1 oranında desteklendiğini iddia ediği Tether tokeni, kripto ortamında son dönemlerin en tartışmalı konularından birisi olmaya devam etmekte.

Dün Tether piyasaya çok önemli bir kan sağlayıp 250 milyon yeni tokeni piyasaya sürüp, tokenin toplam piyasa hacmini 250 milyon dolar civarında arttırmayı başarmıştı. Bu yeni tokenlerin piyasaya sürümü ve kripto para piyasalarındaki düşüş trendinin devam etmesi ile birlikte, Tether Tron‘un TRX tokenini gizlice geçip, CoinMarketCap verilerine göre düzenlenen top 10 kripto para arasına girmeyi başardı.

Şirketin internet sayfasına göre Tether şu an için banka rezervlerinde 400 milyon dolardan fazla miktar bulundurmakta ve bunlar piyasaya sürüm için hazır olmakla beraber tokenleştirilmemiş bir durumda bekletilmekte. Eğer bu tokenler bir gün piyasaya sürülecek olursa, yaratılan gelişim ve büyüme USDT’nin piyasa değerinin 3 milyar dolar eşiğini geçmesini ve Tether’in IOTA‘yı geçip dokuzuncu en büyük kripto para olmasını sağlayabilir.

Ancak eleştirmenler – bazıları anonim bazıları değil – Tether’in dolar tarafından %100 desteklendiğine inanmamakta ve bu tokeni piyasaya süren kişilerin bitcoin fiyatını manipüle etmek için sık sık desteklenmeyen Tether piyasaya sürdüğünü iddia etmekte. Bu iddialar University of Texas bünyesindeki araştırmacıların yaptığı 66 sayfalık bir rapor ile daha da destek kazanmıştı. Geçen hafta ise üç eski federal yargıç ve eski bir FBI yöneticisinden oluşan Washington merkezli bir hukuk firması olan FSS, USDT’nin denetim raporlarını yayınlamış ve Tether’in banka hesabında milyarlarca doların bulunduğunu onaylamıştı.

Bütün bunlara rağmen rapor bazı eleştirmenleri tatmin edecek kadar yeterli değildi. Bazı eleştirmenler bu rapordan sonra bile Tether’in ciddi bir denetimden geçmediğini iddia etmeye devam etti. Firma bir ara tam bir denetim raporu yayınlamak için Friedman LLP ile anlaşmıştı ancak iki taraf da çok küçük bir açıklama yaparak aylar önce yollarını ayırmıştı. O tarihten beri Tether’in hukuk müşaviri, büyük denetim firmalarının kripto para şirketleri ile çalışmayacağını ifade etmişti.

Tether basın saatine göre 2.695 milyar dolarlık toplam piyasa hacmine sahip ve token’in birim fiyatı 0.99 dolar seviyesinden işlem görmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment