Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Petterffy Bitcoin’in 100 Bin $ Olabileceğine İnanıyor

Bitcoin‘in bir mucize mi yoksa bir balon mu olduğuna dair Wall Street’teki tartışma hala daha devam ediyor. Interactive Brokerage kurucusu Tom Peterffy, Bitcoin’in bir balon olduğundan endişelenenler arasında. Yatırımcı Peterffy Bitcoin’deki fiyat artışının düşüş yaşamadan önce daha da devam edebileceğini ve hatta 100 bin $’a kadar çıkabileceğini söyledi.

Peterffy yaptığı uyarılar arasında Bitcoin vadeli işlemlerinin tüm finans piyasası için bir felaket etkisi yaratabileceğini, küçük çaplı aracıların kripto paraya yatırım yapıp iflas edebileceğini belirtti. Peterffy kendi şirketini korumak için bünyesindeki yatırımcıları sözleşme başı en fazla 5 $’lık uzun pozisyon almak ile sınırlıyor. Peterffy:

“İnanılmaz derecede meraklıyım. Bu müthiş bir şey. İnsanlar ne kadar ahmak. Bu müthiş bir şey.” yorumunda bulundu.

Karşıt Görüşler

Diğer yatırımcılar ve ekonomistlerden de Peterffy gibi piyasanın yükselmeye devam edeceğine dair yorumlar geldiği oldu. Max Keiser yakın zamanlarda Bitcoin’in 100 bin $ sınırını görebileceğini ve temel sebeplerden dolayı o düzeylerde kalabileceğini söylemişti. Fundstrat kurucusu Tom Lee gibi isimler de piyasanın büyümeye devam edeceğini düşünenler arasında.

10 Aralık ve 18 Aralık‘ta vadeli işlemlerin başlamasıyla birlikte hepimiz Bitcoin’in gelecekte nasıl görüneceğine dair bir ipucu almış olacağız. Bitcoin’in meşrulaştırılması sonucunda bazı isimlerin bakış açısında değişiklik olacak mı, Bitcoin devasa bir balona mı dönüşecek, yoksa aniden çökecek mi yakın zamanda göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment