Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump’ın Eski Danışmanından Bitcoin (BTC) Yorumu: Yatırımcılar Bu Düşüşte Ne Yapmalı?

Kripto para sektörüne hızlı bir giriş yapan Anthony Scaramucci, artık Bitcoin (BTC) yatırımcılarına tavsiye verir hale geldi. SkyBridge Capital kurucusu Scaramucci, Bitcoin (BTC) fiyatının bu düşüşünün ise “beklendiğini” ifade ederek yatırımcılara satış yapmama imasında bulundu.

“Bitcoin’in düzeltme yaşaması sürpriz olmadı”

Ünlü fon yöneticisi, Bitcoin fiyatının sadece 3 haftada %100 arttığına dikkat çekti. Bunun devamında %25’lik bir çekilmenin sürpriz olmayacağını ifade eden Scaramucci, önümüzdeki günlerde de birçok çekilme ve yükseliş görülebileceğinin sinyalini verdi.

Donald Trump’ın eski danışmanı yatırımcıların buna göre kendilerini hazırlaması gerektiğini vurgularken, dip seviyelerden alım yapma ve HODL sinyali verdi. HODL, uzun vadeli yatırım olarak biliniyor ve kısa süre önce 300 milyon dolarlık Bitcoin alan şirketin kurucusunun böyle bir mesaj vermesi oldukça önemli.

“Bitcoin, 2000’li yılların Amazon’u”

Scaramucci benzer açıklamaları 4 Ocak tarihinde katıldığı bir yayında da dile getirdi. Bitcoin’in 2000, 2001 ve 2002 yıllarındaki Amazon’un halini andırdığını düşünen Scaramucci, hala çok ama çok erken aşamalarda olunduğunu belirtti. Scaramucci, şu an dünyanın en büyük şirketlerinden Amazon’a o tarihlerde bakıldığında birçok kişinin 3 yıllık yükseliş yüzünden “fırsatı kaçırdığını” düşündüğünü belirtti. Scaramucci’ye göre bunun devamında Amazon hisselerinin parabolik yükselişi, BTC için benzer bir durum olabileceğine işaret ediyor.

“Bazı insanlar 400 dolardan 27.000 dolara kadar yükselen Bitcoin fiyatı sonrası yeni yatırım yapanlara sen aptalsın ve geç geldin diyebilir. Benim buna cevabım ise hala çok ama çok erken bir aşamada olunduğu. Bunun sebebi de Bitcoin’in hala tam olarak kabul edilmemesi ve bunun bir hisse senedi veya ETF olmaması. BTC, ABD içerisinde hala düzgün bir şekilde regüle edilmiyor. Daha gerçekleşecek çok şey var.”

Ünlü fon yöneticisi Bitcoin için kritik eşiğin ise geçildiğini ve bunun yakında regüle edilip daha yüksek seviyelere ulaşabileceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!