Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter Kripto Para Reklamlarını Yasaklıyor

Bundan yaklaşık 2 hafta önce Twitter’ın kripto para reklamlarını yasaklayabileceği yönünde bazı haberler çıkmıştı. Sosyal medya devi tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamayla birlikte bu haberler doğruluk kazandı. Kripto para reklamları Facebook ve Google gibi platformların ardından Twitter’da da yasaklı hale gelecekler.

Pazartesi günü bir Twitter temsilcisi tarafından yapılan açıklamaya göre “Twitter topluluğunun güvenliğini sağlamak” isteyen sosyal medya devi ICO’ları, token satışlarını ve kripto paraları kapsayan yeni bir reklam yasağını uygulamaya sokacak.

Twitter’ın getirdiği bu yasak Salı günü itibariyle uygulamaya konulacak ve Twitter yetkilileri önümüzdeki bir ay boyunca bu yasağın tüm platformu kapsaması için çalışacaklar.

Kripto para reklamlarını yasaklama kararını geçtiğimiz ay Facebook, geçtiğimiz hafta ise Google da vermişti. İnternetin bir diğer devi Reddit ise 2016 yılından beri platformda kripto para reklamı yapılmasına izin vermiyor.

İnternet üzerindeki böylesine büyük platformların kripto para reklamlarını yasaklaması piyasadaki fiyatlara elbet olumsuz etki ediyor ancak bu gibi adımlar müşterileri korumak için atılıyor. Kripto para piyasasında (özellikle ICO’larda) dolandırıcılık olaylarının epey sık yaşandığı bir gerçek. Twitter gibi sosyal medya devlerinin bu gibi olaylara reklamları yasaklayarak engel olmaya çalışmaları ne kadar verimli oluyor sorusu ise ayrı bir tartışma konusu.

Kaynak: Cnet

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment