Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analistten 4 Yıllık “Döngüsel” Bitcoin Analizi: 2023, 2024 ve 2025 Fiyat Tahmini

Twitter fenomeni ve kripto para analisti Rekt Capital, Bitcoin’in (BTC) tarihsel olarak dibe çok yakın olduğunu öne sürdü.

Rekt Capital yakın tarihli bir Twitter gönderisinde Bitcoin’in yıllık grafiğinde “4 mumluk halving döngülerine” göre dip seviyelere yakın olduğunu işaret eden bir analiz paylaştı. 2012 yılından bu yana Bitcoin üzerindeki fiyat döngüsünü ortaya koyan analize göre Bitcoin şu anda dip seviyesine çok yakın bir fiyatta konumlanıyor.

Analistin, 2013’ten itibaren yıllık olarak 1’den 4’e kadar numaralandırılmış döngüler şeklide sunduğu Bitcoin grafiğine göre son döngünün “2. mumu” kırmızı kapatıldı ve bu sebeple tarihsel olarak 2023, 2024 ve 2025 yıllarını yeşil kapatması gerekiyor. Rekt’e göre döngülerin 3. mumu “ayı piyasasının” sonlandığı yıl oluyor.

Öte yandan Bitcoin’in döngülerin 2.mumundan sonraki yıllarda sonra yükselişe geçtiğinin altını çizen analist, içinde bulunduğumuz konumu “maksimum finansal fırsat noktasına oldukça yakın” olarak nitelendirdi.

Yaptığı açıklamada, döngülerin 4. mumlarının bir önceki muma yakın bir yere kadar fitil attığını ve bu sebeple Bitcoin’in 2024 yılında 20.000 doların hemen altına düşebileceğini belirten analist, şu ifadelere yer verdi:

Aşağı yönlü fitiller en yüksek finansal fırsatı temsil ediyorsa, o zaman mum gövdesi tabanı, maksimum finansal fırsat noktasına oldukça yakındır.

Rekt ayrıca 2023 ve 2024 yılı için beklentilerine dair bir grafik de paylaştı. Bu yıl içerisinde geçtiğimiz yıllık mumun “yarısına kadar” bir yükseliş bekleyen analist, önümüzdeki yıl Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesini (ATH) geçebileceğini öne sürdü.

Resim

Daha önce de tarihsel olarak için ayı piyasasının sonlandığına benzer analizler yapan analistin ön görüsü doğrultusunda a tarih tekerrür ederse Bitcoin yakın zamanda toparlanma belirtilileri gösterebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!