Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Upbit Sahtekar ICO’ları İhbar Eden Altı Kullanıcısını Ödüllendirdi

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından olan Upbit bundan birkaç ay önce bir ödül sistemi başlatmıştı ve amacı dolandırıcılık olan ICO projelerini ihbar eden kişilere belli miktarda bir ödül veriyordu.

Şirket birkaç ay önce başlattığı bu programla ilgili yakın zamanda bir güncelleme yaptı ve bir blog gönderisi paylaşarak program kapsamında şu ana kadar yaşananlardan bahsetti. Şirketin paylaştığı gönderiye göre şu ana dek altı kişi bu ödül programından faydalanmayı başardı ve kişi başı 1 milyon won (yaklaşık 4 bin 200 lira) değerinde ödül aldı. Upbit tarafından paylaşılan gönderinin bir kısmı şu şekilde:

“Sistemin faal hale gelmesinden bu yana toplamda on geçerli ihbar aldık ve bunlardan altısı kabul edildi. 6 Haziran’da bu ihbarların sahiplerine 1 milyon KRW yolladık. Her ne kadar araştırma raporlarındaki delil yetersizliği nedeniyle ilk duyurumuzdaki prosedürlerin hepsini tamamlamamış olsak da bu kişilere ilgileri ve kripto para sektörünü güvenli hale getirmek adına Upbit programına katıldıkları için ödül verdik.”

Upbit kullanıcılardan gelen ihbarları kullanarak yetkililerle iletişime geçiyor ve dolandırıcılık peşinde olan şahısların yakalanmasına yardımcı oluyor. Eğer sistemde iki kişi de aynı projeyi ihbar etmişse “ilk gelen alır” ilkesine başvuruluyor ve o projeyi ilk kim ihbar etmişse ona ödül veriliyor.

Upbit bu ödül programını oluşturmadan önce koinlerinin reklamını yapmak için çeşitli pazarlama hilelerine başvuran 20 farklı dolandırıcı ICO’yu zaten ihbar etmişti.

Güney Kore’deki kripto para borsalarının yetkililer tarafından son derece yakından takip edildiklerini düşünürsek Upbit’in piyasadaki dolandırıcı projeleri böylesine ayıklamaya çalışması kendisi için iyi bir itibar yaratabilir. Ama belirtmek lazım ki Upbit tüm bu abalara rağmen daha geçtiğimiz ay otoriteler tarafından incelenmeye alınmıştı.

Ülkedeki yetkililerin yaptıkları çeşitli soruşturmalar sonucunda ülkenin en büyük iki kripto para borsasının ki bunlar arasında Upbit’in en büyük rakibi olan Bithumb da bulunuyor, herhangi bir ‘yanlışı’ olmadığı ortaya çıktı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment