Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yetkili: Güney Kore Bir An Önce Kripto Para Yasası Oluşturmalı

Güney Kore‘deki Finansal Hizmetler Komisyonu’nun (FSC) yetkili isimlerinden biri Bloomberg’e bir röportaj verdi ve kripto para piyasasının ülkedeki yasal durumuyla ilgili bazı yorumlarda bulundu. Kripto para piyasasıyla ilgili konuşan yetkili bu alandaki hırsızlık vakalarının sayısında her geçen gün bir artış yaşandığını ve bu duruma bir an önce el atılması gerektiğini söyledi.

Güney Kore’deki bazı meclis üyeleri Mart ayında kripto paraları kapsayan bir yasa tasarısı hazırlamışlardı ve bu tasarı hala onaylanmayı bekliyor. Bloomberg’e konuşan FSC yetkilisine göre ise piyasadaki olumsuz gelişmelerin sayısı artmaya devam ederken bu yasa tasarısının bir an önce onaylanması ve yürürlüğe girmesi gerekiyor.

FSC’nin dijital paralarla ilgili çalışmalarındna sorumlu olan Hong Seong-ki, FSC’nin bundan birkaç ay önce önerilen bu yasa tasarısı sayesinde ülkedeki kripto para borsalarını doğrudan kendi yetkisi altına alabileceğini söylüyor. Seong-ki’ye göre bu yasanın onaylanması durumunda FSC’nin ilk hedefi bu borsaları büyütmek değil denetlemek olacak.

Güney Kore’deki kripto para borsalarının çeşitli hack saldırılarıyla uğraşmak zorunda kaldıklarını biliyoruz. Hatta bundan yalnızca bir ay önce Güney Kore merkezli olan Bithumb 31 milyon dolar, Coinrail ise 40 milyon dolar değerinde bir saldırıya maruz kalmıştı. FSC’nin kripto para biriminden sorumlu olan Seong-ki de sektördeki en büyük sorunların güvenlikle alakalı olduğunu düşünüyor:

“Kripto para piyasaları hızla büyüyor ama borsa gibi ticaret platformları kendilerini güvenlik alanında pek geliştirebilmiş değiller. İlk olarak en öncelikli ve önemli şeylerde, para aklamayla mücadele ve yatırımcıları koruma alanlarında düzenlemeler yapıyoruz. Yasa tasarısı olabilecek en kısa zamanda onaylanmalı.”

Güney Kore’de kripto para alım-satımı yapmak yasak değil ancak ICO düzenlemek –şu an için– öyle. Seong-ki’ye göre FSC ülkedeki kripto para borsalarını doğrudan kendi denetimi altına alsa ve bu borsaları yasalara uygun hale getirse daha kripto para sektörünü tamamen ‘yasallaştırmış’ sayılmayacak.

Bloomberg ekibi Seong-ki’ye dijital paralarla ilgili şahsi düşüncelerini sorduğunda FSC yetkilisinin cevabı şöyle oldu:

“Kripto paralara para yatırmayı tavsiye etmem.”

Güney Kore’nin finansal otoritesi olan FSC yakın zamanda piyasalarla ilgili bazı değişikliklere gitmiş ve kripto paraları kapsayan politikalarında bazı güncellemeler yapmıştı. Ülkede şu anda kripto para sektörüyle ilgili olan bazı katı yaptırımlar var ancak zaman içerisinde bu kısıtlamaların kalktığını görebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Erdem
    Posted 26 Temmuz 2018 - 17:05 17:05

    kaynağa tam olarak erişebieceliğimiz linkide verirseniz iyi olur.

Leave a comment