Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zcash’den İlk Ağ Güncellemesi

Gizlilik odaklı kripto para Zcash, ilk ağ güncellemesi olan Overwinter‘ı, 2 Mart tarihli blog gönderisinde duyurdu.

Blog gönderisinde zcasd’nin 1.1.0 versiyonu için olan Overwinter’ın Nisan 2018′de uygulanacağı bildirildi. Overwinter’ın ana zincir güncellemesinin tarihi ise 25 Haziran 2018 olarak belirlendi. Zcash yol haritası raporuna göre Overwinter, Zcash çekirdek protokolü Sapling’in ilk geliştirmelerinin yapılmasını sağlayacak. Bu gelişmelerin de Ekim 2018’de gerçekleşmesi planlanıyor.

Koinin yaratıcıları blog gönderisinde ”Overwinter’ın amacı, gelecekteki ağ yükseltmeleri için protokolü güçlendirerek Zcash Sapling ağının bu sene sonlarına kadar geliştirilmesini sağlamak.” dedi.

Ekip, Overwinter yazılımının işlem dolumu, sürüm denetimi, ağ yükseltmeleri için replay transaction (tekrarlı işlem) koruması ve işlemlerin şeffaflığı için genel iyileştirmeler gibi yeni özellikleri içerdiğini bildirdi. Zcash geliştiricileri, kullanıcıların bu ağ güncellemelerinin bir parçası olması için tek yapmaları gereken şeyin yazılımlarını güncel tutmak olduğunu açıkladı.

”Zcash yazılımınızı güncel tutmanın yanı sıra başka bir şey yapmanıza gerek yoktur. Bu ağ güncellemesinin Blockchain’de bir ayrıma veya yeni bir para birimine dönüşmesi beklenmiyor.”

28 Ekim 2016’da piyasaya sürülen altcoin Zcash (ZEC) ”sıfır bilgi” kriptografi metodu zk-SNARKs sayesinde kullanıcıların anonim işlemler yapmalarını sağlıyor. Yayın günü 4 Mart tarihine göre ZEC 394$ üzerinden değer görüyor ve CoinMarketCap’in top 100 listesinde 1.3 milyar dolarlık piyasa hacmiyle 33.sırada bulunuyor.

Şubat 2018 başlarında kripto fonu Grayscale Investments’ın yayınladığı rapora göre, eğer Zcash piyasanın %10’unu oluşturursa fiyatı 2025’e kadar 62.000 doları bulabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment