Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance.US Banka Hesaplarını Binance Yöneticisi Mi Kontrol Etti? Bir Çarpıcı İddia Daha!

Ortaya atılan son iddialar dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD iştirakinin perde arkasında yaşanan dikkat çekici spekülasyonları gözler önüne serdi.

Global haber ajansı Reuters tarafından 5 Haziran Pazartesi günü sunulan bir haberde, Binance yetkilisi Guangying Chen‘in iddia edilenin aksine Binance.US banka hesaplarını denetlediği öne sürüldü. Şirket içi mesajlara ve banka kayıtlarına dayandırılan haberde, Guangying Chen’in 2019-2020 yılları arasında Binance.US bağlantılı Silvergate Bank hesaplarına doğrudan erişim sağladığı vurgulandı.

Binance.US o dönemde Binance’ten bağımsız olduğunu iddia etmişti fakat ortaya atılan bu son veriler işin perde arkasına dair spekülasyonları alevlendirdi. İddialara göre o günlerde Binance.US, Chen ve ekibinden firmanın maaş bordrosu da dahil olmak üzere birtakım ödemeleri işleme koymalarını ve denetlemesini istedi.

Guangying Chen, geçtiğimiz dönemde Binance’in arkasındaki gizli el veya Binance’in gizli sahibi olarak anılmıştı. Konu hakkında açıklamada bulunan Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Reuters’e verdiği demeçte ortaya atılan iddialar hakkında açıklamada bulunan Binance.US sözcüsü Christian Hertenstein, 2021 yılının sonlarından bu yana borsanın hesaplarına Binance.US yetkilileri dışında hiç erişimi olmadığını söyledi. Hem Binance cephesi hem de Hertenstein daha fazla detay vermemeyi tercih etti.

Söz konusu iddialar ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve CEO CZ’ye dava açmasından önce gelmişti. Açılan davanın gidişatına göre Binance.US cephesinde yaşanan bu gelişmeler de tekrardan gündeme gelebilir ve suçlamaların yelpazesi genişleyebilir.

Öte yandan iddiaların merkezinde yer alan kripto para dostu Silvergate Bank son olarak iflas haberleriyle gündeme gelmiş ve Binance o günden bu yana yeni bir banka ortağı bulma çalışmalarına başlamıştı.

Reuters benzer haberler ile geçtiğimiz dönemlerde de gündeme gelmiş ama bu haberlerin neredeyse hepsi Binance cephesi tarafından yalanlanmıştı. CZ, bu tür içeriklerin tıklama almak için yapıldığını defalarca dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!