Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitFlyer CEO’sunun Japon Yatırımcılar Hakkındaki Yorumu

800,000’den fazla aktif üyesiyle Japonya’nın en büyük kripto para borsası Bitfyler‘ın CEO’su Yuzo Kano, genelde muhafazakar olan Japon yatırımcıların neden Bitcoin ve diğer kripto paralara bu kadar yöneldiğini açıkladı.

Japonya, Güney Kore ve Çin’deki yatırımcıların büyük çoğunluğu muhafazakar olarak değerlendirilir ve bu yatırımcılar genelde yeni bir yatırım aracına şüpheli bakarlar. Ancak geride bıraktığımız son 3 senede Bitcoin ve diğer kripto paralar Japon piyasalarında devrim etkisi yarattı ve bu sayede Japonya, ABD’yi geride bırakarak dünyanın en büyük Bitcoin borsa piyasası haline geldi.

An itibariyle Japon Bitcoin borsa piyasası, küresel Bitcoin ticaretlerinin %61.23’ünü sağlıyor. Bu oran, ABD’nin Bitcoin piyasaya kattığı işlem hacminin 2 katından daha fazla.

Yatırımcılar Hazır

Kano, The New York Times ile yaptığı röportajda Mali Hizmetler Ajansı’nın Bitcoin’i bir dijital para olarak tanımasının ve kripto para borsalarına yetki vermesinin bir sonucu olarak muhafazakar Japon yatırımcıların “ellerindeki her şeyi” Bitcoin’e ve diğer kripto paralara yatırdıklarını açıkladı.

Kano:

“Japonlar konu yatırıma geldiğinde epey muhafazakar oluyorlar ancak bir şeye bir kere güvendiler mi, o işe tamamen giriyorlar.”

Japonya’dakine benzer bir akım Güney Kore’de de yaşanıyor. 10 milyar $ değerindeki oyun şirketi Nexon tarafından 140 milyon $’a satın alınan Güney Kore kripto borsası Korbit’in kurucusu Tony Lyu:

“Güney Kore’de haberler tez yayılır. İnsanlar bir şeye yatırım yaptığı zaman, diğer herkesin de o işe girmesini istiyor. Bu konuyla ilgili çok büyük, neredeyse bir ‘topluluk’ denilebilecek bir hareketlenme var.”

Bitcoin’in Japonya ve Güney Kore’de böylesine büyük bir ilgi görmesinin neticesi olarak, Tuur Demeester gibi sektörün bilinen diğer yatırımcı ve analistleri de Bitcoin fiyatının orta vadede Japonya ve Güney Kore’deki piyasaların durumuna göre belirleneceğini düşünüyor.

İtibarlı, kurumsal yatırımcılar ve perakende tüccarlar Bitcoin ve diğer kripto paraların ticaretine çoktan girişmiş durumda. BitFlyer ve Korbit gibi, milyarlarca dolarlık değere sahip firma ve holdingler tarafından desteklenen şirketler büyük ölçekli yatırımcılar ve perakende ticaretçiler için gereken altyapı ve likiditeyi sağlamaya devam edecekler.

Yatırımcılara Hizmetler

Çevrimdışı borsaların ve kripto para piyasasını yeni keşfeden yatırımcı ve tüccarlara verilen yüz-yüze müşteri hizmeti desteğinin bulunduğu Güney Kore’de Bitcoin ve diğer kripto paralara olan ilgi katlanarak artıyor. Güney Kore’deki çevrimdışı borsalardan biri olan CoinoneBlocks aracılığıyla piyasaya yeni girmiş yatırımcılar ATM’ler ve USB bellekleri gibi çevrimdışı metotları kullanarak Bitcoin satın alabiliyorlar.

The New York Times aynı zamanda Korbit‘in piyasaya yeni girmiş kullanıcılara verilen yüz-yüze müşteri hizmetinden de bahsetti. Bu hizmette yatırımcılar kendi cüzdanları oluşturma/kripto para borsalarında hesap oluşturma gibi konularda destek alabiliyorlar. Buna benzer hizmet veren diğer bir borsa ise Güney Kore’nin en büyük borsası: Bithumb.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment