Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti: Bitcoin Fiyatı 2021’de Yükselmeye Devam Edecek

Bloomberg analisti Mike McGlone Bitcoin (BTC) fiyatı için yaptığı güncel analizde BTC/USD grafiğinin önümüzdeki yıl yukarı yönde hareket edebileceğini açıkladı. Bitcoin ile altın arasında da yüzeysel bir kıyaslama yapan analist, BTC’nin gelecekte altını alaşağı edebileceğini söyledi.

Mike McGlone, fiyatı 19,000 dolardan 18,000 dolara kadar düşmüş olsa bile Bitcoin ile ilgili olumlu açıklamalar yapmayı sürdürüyor. Bloomberg Intelligence’ın emtia uzmanı olan McGlone, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile BTC’nin bu yıl sergilediği bullish trendin önümüzdeki yıl içerisinde de devam edebileceğini duyurdu.

Ana akıma girdi; yükseliş devam edebilir

MicroStrategy, PayPal, Venmo, Guggenheim gibi kurumsal firmalar bu yıl içerisinde ya kripto para piyasasına giriş yaptılar ya da girmeye hazırlandıklarını açıkladılar. Buna ek olarak BlackRock gibi yatırım devlerinden BTC ile ilgili olumlu açıklamalar gelmeye başladı.

Bloomberg analisti McGlone; bu gelişmeleri değerlendirerek Bitcoin’in artık “ana akım yatırım dünyasının bir parçası” olmaya başladığını söyledi. Bitcoin’in 2020’de bir basamak daha yükseldiğini ifade eden McGlone, Bitcoin fiyatının bu yılki gelişmelerden 2021’de de etkileneceğini açıkladı. Bloomberg analistine göre kurumsal firmalar, BTC’yi 2021’de de yukarı taşımayı sürdürecekler.

bitcoin-btc-fiyati-altin-bloomberg
McGlone tarafından paylaşılan grafik, Kaynak

Altın piyasasını alaşağı edebilir

Mike McGlone paylaştığı tweette bundan çok daha iddialı bir yorumda daha bulundu. Dijital altın olarak adlandırılan Bitcoin ile geleneksel altın arasında bir kıyaslama yapan analist, BTC’nin gelecekte altın piyasasını alaşağı edebileceğini söyledi. McGlone bunun dünyanın dijitalleşmesi halinde mümkün olacağına inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!