Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Kripto Paralara Karşı Tutumu, Yeni PBoC Müdürü Altında Daha Da Katılaşabilir

Çin’in kripto para piyasaları, Çin Halk Bankası’nın (PBoC) yeni müdüründen gelen teyit haberi de dahil olmak üzere, son haftalarda devletin kripto ekonomisi üzerindeki baskısını büyük ölçüde artırabilecek önemli olaylara tanık oldu.

Yeni PBoC Yöneticisi, Kripto Para Birimlerine Karşı Katı Bir Duruş Sergiledi

Çin’in yakın zamanda atanmış merkez bankası yöneticisi Yi Gang, Asya Yıllık Konferansı 2018’deki Boao Forum’da para politikasıyla ilgili bir panele katıldığı sırada, PBoC’un kripto paralarla ilgili tutumunun onun liderliğinde de yumuşamayacağını belirtti.

Yi Gang, kripto para birimlerinin Çin’in ekonomisine geniş çerçevede ancak küçük bir miktar katkıda bulunabileceğini söyledi ve hükümetin kripto para birimleriyle ilgili temkinli duruşunu savundu, “Genel olarak, PBoC, kripto para birimleri arasında sıkı denetimi sürdürüyor, bu arada merkez bankası da bu paraların reel ekonomide daha aktif bir rol oynaması için daha iyi bir yol araştırıyor.” dedi.

Yi Gang ayrıca, Çin devletinin tasarımının, ülkenin blockchain inovasyonu ve benimsenmesinde bir lider olarak küresel rekabete girmesini sağlayacağını yeniden teyit etti.

Polis, ICO Organizatörünün Varlığı Nedeniyle Blockchain Konferansını Engelledi

Global Fintech & Blockchain Çin Zirvesi 2018, geçen hafta yerel yetkililer tarafından aniden kapatıldı ve polis, eylemlerinin temeli olarak “güvenlik risklerini” gerekçe gösterdi. Raporlar, polisin konferans katılımcılarından, konferansta yatırımcılara zarar veren ICO’ların arkasındaki isimsiz bir kişinin varlığı konusunda ihbar aldığını belirtti.

Etkinliğin organize edilmesinden sorumlu olan PTP International, polisin davranışlarına tepki gösterdi ve herhangi bir yasa dışı faaliyet yapılmadığını ifade etti: “Halen askıya alma nedenlerini araştırıyoruz ve şimdiye kadar polisin sunduğu açıklama güvenlik riski. Bunu etkinlik katılımcıları nezdinde nasıl telafi edebileceğimizle ilgili bir çözüm üzerinde çalışıyoruz. Konferans, Çin’deki düzenlemelere uygundu ve hiçbir ICO yönlendirmesine sahip değildi.”

Alibaba Müzik Grubu Kurucu Ortağı, Bitcoin’i Savunuyor

Gao Xiaosong, şarkı yazarı ve Alibaba Eğlence Stratejileri Komitesi başkanı, geçtiğimiz günlerde dünya çapında 850 milyondan fazla akredite izleyici kitlesine sahip olan çevrimiçi talk show’unda bitcoin ve diğer kripto para birimlerini onayladı.

Gao Xiaosong, “Paranın özü altın ya da gümüş değil, toplumsal mutabakatta yatıyor, eğer bir şey borsa değerine sahipse tam olarak para birimidir. Bu anlamda, pek çok insanın neden kripto parayı, (nihayetinde) para birimlerini eleştirdiklerini net olarak anlayamıyorum.

Alibaba temsilcisi, tüm parasal formları “nadirlik ve topluluk konsensüsü tarafından öne sürülenler” şeklinde tanımladı ve “Bu durum, bitcoin ile aynı durumdur.” düşüncesini ortaya attı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment